Ofertă de produse naturale la Piaţa Ţărănească pe platoul din faţa Casei de Cultură Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele tradiţionale de la Piaţa Ţărănească revin la Constanţa: oferta este diversificată şi satisface mai toate gusturile, iar standurile vor fi pline până duminică seara.

Oferta satisface mai toate gusturile, iar standurile vor fi pline până duminică seara. Nu vă închipuiţi că veţi găsi numai brânză de burduf sau în coajă de brad, caşcaval şi telemea din Bran şi Moeciu sau Mărginimea Sibiului, caş, urdă dulce şi şunculiţe, jamboane, cârnaţi, pastramă de oaie făcute după reţete vechi româneşti şi pregătite de gospodari din mai multe zone ale ţării că nu va fi aşa. Vor fi şi producători de palincă, gemuri şi dulciuri variate. „Ca să bucurăm toţi pofticioşii, îi îmbiem cu delicatese tradiţionale italieneşti, brânzeturi olandeze, dulciuri ungureşti şi alte surprize gastronomice şi terapeutice“, promite Corina Berariu, organizator eveniment.

Constănţenii care au răspuns şi anul trecut invitaţiei organizatorilor Tactic Events ştiu că de la Piaţa Ţărănească nu vor lipsi muzica, voia bună şi grătare încinse. Evident, tot ce se cumpără poate fi degustat la faţa locului.

Bunătăţi tradiţionale

Producătorii s-au gândit să împărtăşească tuturor reţetele după care familiile lor găteau în casă. „Noi preparam brânza cu busuioc în casă şi mâncam cu mămăligă. La fel şi urda sărată cu mărar. Pe aceasta din urmă o prăjeam cu un ou şi mâncam cu mămăligă“, spune Viorel Urzică, producător din Bran. Brânza de burduf cu busuioc este 30 de lei pe kilogram, iar urda cu mărar - 20 de lei/kg.

image


Ideea de a aduce celor de la oraş produse naturale pe care ei le pregătesc în casă a avut-o şi Maria Iuga din Sibiu, care vinde la Piaţa Ţărănească brânză de oaie din primăvara trecută, caş dulce şi pâine pe vatră, făcută acasă, cu 8 lei pe kilogram. „Pâinea am scos-o aseară din cuptor şi am pornit apoi la drum, spre Constanţa“, spune Maria Iuga.

Noutăţile târgului

Pentru prima dată au venit la Piaţa Ţărănească producătorii de la Sadova, Botoşani. „Am adus chişcă, preparată cu ficat de porc, ceapă călită şi usturoi şi cârnaţi tradiţionali tocaţi la bardă. Totul este natural, după reţete tradiţionale şi cu certificate de producător eco“, spune Cristian Achiţei. 

image


O altă noutate a Pieţei Ţărăneşti este ciocolata de casă simplă şi cu nucă. „Este făcută numai cu unt, cacao, zahăr şi lapte praf. Şi halviţa are doar ingrediente naturale: miere de albine şi ciuin. Este o rădăcină de plantă care îi dă un gust excelent“, explică Petronela Suba din Arad.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite