„Oferim gratuit câini drept tovarăşi de weekend“ GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Vrea cineva căţei de împrumut? Avem nouă Labradori şi Golden Retrieveri, care pot fi excelente animale de companie", a sunat întrebarea lansată de Biobaza Constanţa.

Pentru cei care doresc un câine doar în weekend, să aibă cu cine se juca, alerga sau plimba în parc, soluţia este simplă: biobaza de la capătul liniei de autobuz 5, în zona CET. Chiriaşii de aici sunt jucăuşi foc şi dornici de a avea stăpân, fie şi pentru câteva ore. Căţeluşii sunt împrumutaţi gratuit, iar dacă după petrecerea weekendului cineva vrea să-i păstreze poate să o facă.

„Au fost aduşi aici de foştii stăpâni, cu lacrimi în ochi. Oamenii se mutaseră de la curte la bloc sau în altă localitate. Unii aveau probleme cu vecinii, care nu voiau câine în preajma lor. Alţii pur şi simplu nu au mai avut bani să-i întreţină. Nu au vrut să-i lase pe străzi, la mila trecătorilor.

image

«Mi-a fost credincios şi loial. Vreau să îl las aici, poate vrea cineva să-l adopte. Merită să fie îngrijit, nu fugărit pe străzi", spuneau stăpânii lor. Am asistat la scene sfâşietoare, despărţirea era foarte grea: stăpânii plecau plângând, iar câinii urlau de durere. Unii oameni se mai întorc să-i vadă, alţii pleacă încercând să nu se mai uite înapoi", relatează angajatele biobazei, Elena Timofti şi Raluca Lungu.

Câinii sunt foarte prietenoşi şi abia aşteaptă un tovarăş nou de joacă. Când le intri în ţarc, sar de bucurie că le-a venit un vizitator. Se apropie, miros, îşi aştern capul în mâna ta, cerând o mângâiere. Cine i-ar putea refuza?

„Cerşesc atenţie şi ştiu să se joace. Dacă le arunci o minge, imediat fug după ea şi o aduc înapoi. Sunt cea mai bună rasă pentru însoţire, au un simţ dezvoltat al orientării, se ataşează foarte repede şi nu sunt agresivi", explică angajatele biobazei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite