Musulmanii celebrează Kurban Bayramul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De Kurban Bayram, gospodinele pregătesc baclavale
De Kurban Bayram, gospodinele pregătesc baclavale

Începând de astăzi, comunitatea musulmană sărbătoreşte timp de patru zile cel mai mare eveniment religios din calendarul islamic: Kurban Bayram - Sărbătoarea Sacrificiului.

Potrivit tradiţiei, în primele trei zile de Bayram sunt sacrificate ovine şi bovine a căror carne este oferită în bună parte prietenilor şi săracilor, restul fiind păstrat pentru prepararea bucatelor tradiţionale în gospodărie. Musulmanii comemorează gestul de sacrificiu al profetului Ibrahim, care, pus să aleagă între dragostea pentru Allah şi cea pentru unicul fiu, optează pentru Creator.

Oaspeţi de seamă

Consulul General al SUA în România, James Gray, Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Füsun Aramaz, Ataşatul cultural al Ambasadei SUA la Bucureşti sunt numai câţiva dintre invitaţii Uniunii Democrate a Tătarilor Turco Musulmani din România (UDTTMR) în a doua zi de Kurban Bayram.

Mâine, de la ora 13.00, la sediul Uniunii din strada BP Haşdeu, nr. 53, va fi celebrată sărbătoarea Sacrificiului de comunitatea tătară în prezenţa oaspeţilor de seamă. La eveniment va fi prezent Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, subprefectul judeţului Constanţa, Aidun Curt - Mola şi deputatul Aledin Amet.

„Suntem deosebit de onoraţi să petrecem Kurban Bayramul alături de oaspeţi dragi nouă. Prezenţa înaltului oaspete american la sediul nostru este o premieră şi ea este cu atât mai mult mai importantă pentru noi cu cât are loc la ceas de sărbătoare. Sperăm că toţi cei care ne vor călca pragul în această zi se vor simţi bine alături de noi, iar în acest scop am pregătit un program artistic cu muzică şi dansuri tătăreşti, precum şi bucate tradiţionale, nelipsind de pe mesele noastre nici baclavalele“, a declarat preşedintele UDTTMR, Varol Amet.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite