O şalupă s-a scufundat după ce s-a ciocnit cu o navă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul a avut loc azi-noapte, în jurul orei 1.10, în timpul manevrei de intrare în dana 46 a navei Gokhan Kiran cu pilot la bord. În dreptul  danei DDL (digul de larg) nava a lovit şalupa Olimp şi barja tank Zyxoil I ce se aflau acostate în dana DDL.

Update: Pe suprafaţa apei, în locul în care s-a scufundat şalupa, au apărut urme de combustibil. La faţa locului se află o şalupă a Agenţiei Naţionale de Salvare a Vieţii Omeneşti în Marea Neagră care încearcă să reducă efectele poluării. 

În urma coliziunii, şalupa Olimp a fost avariată în totalitate, dar fără gaură de apă. Avariată a fost şi barja tank Zyxoil I, tot fără gaură de apă. Nava M/V Gokhan Kiran a acostat în siguranţă în dana 46, unde urmează verificarea şi identificarea eventualelor avarii produse în urma coliziunii.

„La faţa locului s-au deplasat ofiţerii din cadrul serviciului Siguranţa Navigaţiei şi ofiţerii Serviciului Cercetare. Nu au fost victime omeneşti sau cazuri de poluare. În jurul orei 5.30, şalupa Olimp s-a scufundat în Dana DDL“, a declarat Alexandru Mezei, şeful Căpităniei Zonale Constanţa.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite