O paradă cum nu a mai văzut Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de maşini de epocă, de lux, motociclişti, trabanţi trăsniţi, care alegorice au defilat sâmbătă după amiază în Mamaia.

Un debut de sezon în forţă în staţiunea Mamaia. Prima iniţiativă privată de pe litoral de promovare a turismului prin acţiuni în aer liber a adunat peste 5.000 de turişti pe aleile staţiunii.

Parada a fost organizată de Phoenicia Grand Hotel, patronul Mohamad Murat inspirându-se din carnavalul de la Rio sau Ibitza. Iar rezultatul iniţiativei a fost unul peste aşteptări. Punctul de interes al staţiunii nu a mai fost plaja sau terasele. Cu gura căscată la cer sau pe alei, publicul a aplaudat, a dansat, antrenat de atmosfera de carnaval.

Trabantul roz

Parada a debutat în dreptul Hotelului Perla, unde, timp de câteva ore, a avut loc o expoziţie în aer liber de maşini de epocă, de lux, tunate, motociclete retro sau de ultimă generaţie, trabanţi care mai de care mai trăsniţi. Vedeta paradei a fost Trabantul de culoare roz, care va deveni şi vedeta şoselelor în acest an. Şoferii, asortaţi cu bijuteriile expuse au uimit de asemenea publicul. Costume retro, rochii elegante sau uniforme de război au putut fi admirate odată cu maşinile expozante. 

image

Proprietarii autovehiculelor şi-au ridicat capotele, şi-au deschis uşile şi au lăsat publicul să admire în voie vedetele pe patru sau două roţi. Între timp, care alegorice şi majorete alese pe sprânceană se pregăteau să plece spre capătul staţiunii. Îmbrăcate în costume ce amintesc de carnavalul de Rio, peste 500 de tinere cu rochiţe scurte şi foarte scurte au luat startul din parcarea de la Perla.

O inimă pe cer

Muzică la maxim, antren, claxoane de maşini. Organizatorii au împărţit în public 3.000 de şepci în culori diferite, cu care turiştii de pe margine salutau convoiul. Timp de oră, parada a traversat încet staţiunea. Carele alegorice au făcut de asemenea, senzaţie. Branduite cu numele unor importante societăţi de turism din Mamaia, carele s-au întrecut în originalitate.

Între timp, pe cerul staţiunii a început parada elicopterelor şi paraşutiştilor. Aceştia au executat acrobaţii spectaculoase, lansând pe cer efecte speciale - fum în culorile tricolorului. De asemenea, pe cer s-a desenat o inimă imensă.

Ploaie de culori

image

Parada maşinilor a fost aşteptată de fanfara militară în dreptul Hotelului Rex, punctul culminant al acţiunii. Însuşi organizatorul principal, Mohamad Murat, a stat în mijlocul străzii salutând caravana. Tunuri de confetti au făcut senzaţie în paradă. Rând pe rând pe sub ploaia de culori au trecut participanţii la paradă. Pe un ecran de dimensiuni mari, publicul a putut admira şi de departe expozanţii. Majoretele s-au oprit la un dans a la Rio, expunându-şi şi ele calităţile de dansatoare, dar şi costumele.

Parada a trecut de hotelul Rex, oprindu-se în Năvodari. Aici, pe o scenă, au evoluat vedete din toate genurile muzicii. 

Cea mai veche maşină din România

Preşedintele Clubului vehiculelor de epocă din România, Nicu Apostol, a adus la Mamaia cele mai vechi maşini din ţară. „Sunt împrumutate de la familia Kohnen, Axel şi Stela, care deţin o colecţie impresionantă de maşini de epocă“, a declarat Nicu Apostol. Printre acestea, şi cea mai veche maşină de epocă din România, un Ford T., datat 1914.

Molnar Arpad a venit la Mamaia din Braşov pentru a prezenta un trabant decapotabil. Este un împătimit fan al simpaticelor maşinuţe, dovadă că în garaj mai are încă opt. A făcut furori la nunta sa, căsătorindu-se într-un trabant alb decapotabil – maşina miresei, modificată chiar de el. A fost însoţit de 40 de prieteni trabantişti, alături de maşinile lor. „Toată viaţa mea se învârte în jurul acestor bijuterii micuţe“, spune Molnar Arpad.

Citiți mai multe în  !

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite