O linie de feribot va fi operaţională între porturile Constanţa şi Pendik din Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe această linie vor opera, din vară, atât firme turceşti cât şi româneşti care vor creşte volumul de mărfuri în cele două porturi. Protocolul de colaborare a fost semnat ieri între Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii şi Binali Yikdirim, ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Turcia.

Feribotul va stabili legături cu Ucraina, Moldova, Polonia, Rusia, Austria, Cehia, dar şi cu zona Caucaz sau Orientul Mijlociu. Proiectul este unul mai vechi, însă abia acum a fost pus în pracrică.

„Ministrul turc îl avea pregătit pe partea lui, iar eu l-am intuit ca fiind absolut necesar pe partea română şi, pe căi diplomatice, am aflat că avem aceeaşi pregătire. La 6-7 martie, colegii români şi turci se vor întâlni într-o comisie mixtă pentru a discuta detaliile tehnice", a declarat la Constanţa Anca Boagiu.

Pe linia de fetibot vor opera companii tuceşti şi româneşti din vară. „Scopul nostru este de a creşte traficul de mărfuri", a adăugat ministrul român.

Ministrul turc a vizitat portul Constanţa

Binali Yikdirim se află într-o vizită la Constanţa pentru două zile. „Ieri am avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor, iar astăzi am vizitat împreună Portul Constanţa. Am primit informaţii vaste despre port, care s-a dezvoltat foarte mult în ultimul timp. Credem că transportul şi traficul vor creşte în curând", a declarat ministrul turc.

Acesta apreciază că semnarea protocolului va creşte transportul prin Portul Constanţa către Istanbul şi, de acolo, către zona Caucaz sau chiar Orientul Mijlociu şi, de asemenea, invers, prin Canalul Dunăre-Marea Neagră prin Europa. Vor opera firme turceşti şi româneşti care vor contribui la dezvoltarea relaţiilor bilaterale. Aşteptăm avizele pentru operatori pentru a deschide căile de acces", a mai spus Binali Yikdirim.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite