Familia din Constanţa care vesteşte primăvara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

An de an, tatăl Constantin, mama Adriana, fiica Sonia și bunica Elena concep modele inedite pentru prima zi de martie. Cunoscuţi drept „Vestitorii primăverii de la Constanţa“, membrii familiei Rotaru confecţionează manual mărţişoare.

Tatăl Constantin Rotaru (39 de ani) şi mama Adriana Rotaru (39 de ani) modelează şi pictează mărţişoarele. Fiica Sonia Peltea (21 de ani) schiţează fiecare model, în timp ce bunica Elena Cernica (66 de ani) le croşetează.

Totul a început în urmă cu trei ani dintr-o joacă. „Am mers la o nuntă şi îmi făcusem nişte mărgele dintr-un şireag mai vechi. O prietenă a rămas plăcut impresinonată şi mi-am dat seama că pot realiza ceva din mâinile mele", rememorează stăpâna casei, Adriana Rotaru (39 de ani).


Materialele vintage ale bunicii Elena sunt apreciate de Sonia

Cu ajutorul internetului au aflat totul despre produsele hand-made, apoi fiecare dintre ei s-a apucat de lucru. Au vrut să creeze ceva inedit şi au decis să realizeze mărţişoare.

Fiica ei, studentă la Facultatea de Arte, Sonia schiţează modelele de mărţişoare, Constantin şi Adriana  le modelează, iar bunica Elena le ambalează. Mai mult, cu ajutorul andrelelor, bătrâna croşetează mărţişoare.

Au început lucrul din decembrie

Pentru ca totul să fie gata la timp, ei se apucă de lucru încă din luna decembrie. Anul acesta au reuşit să confecţioneze peste 4.000 de mărţşoare. S-a muncit din greu pentru ca primăvara sa nu îi prindă nepregătiţi.

image

Mama şi fiica migălesc cot la cot
„Le oferim tuturor mărţişoare. Muncim din timp pentru ca totul să fie gata şi să putem aduce primăvara“, spune Constantin Rotaru.

Condiţii de lucru speciale

Micul apartament în care familia Rotaru locuieşte a fost transformat în atelier de lucru. Fiecare cameră a fost special amenajată pentru ca vestitorii primăverii să poată confecţiona mărţişoarele. Totul începe în camera Soniei. Pe birou se află împrăştiate schiţe, sârme, biluţe, ace şi plastinila specială numită fimo din care sunt făcute mărţişoarele şi pe care fiecare piesă este lipită cu migală.

Odată ce au prins formă, mărţişoarele sunt băgate în cuptorul aragazului din bucătărie. După ce au stat la copt 10 miniute se lasă la răcit, apoi sunt asamblate. La final sunt expuse pe două panouri speciale de prezentare, care se află în camera părinţilor.

„Spaţiul este mic, abia dacă ai loc să te mişti, însă nouă ne place ceea ce facem şi suntem mulţumiţi de faptul că munca noastră este apreciată“, adaugă Adriana.

image

Citiţi mai multe în !

stampila constanta
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite