UPDATE O conductă cu ţiţei a poluat jumătate de hectar între Corbu şi Piatra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducta care aparţine Petromar este perforată la ieşire din localitatea Piatra, în dreptul unei ferme de animale. Peste jumătate de hectar de pământ este poluat.

UPDATE Poliţiştii au descoperit pe magistrală un colier, componentă montată de hoţii de produse petroliere în încercarea lor de fura. Poliţiştii cred că indivizii au fugit în momentul în care au văzut că ţiţeiul a ţâşnit din conductă. „Încercăm să îi găsim pe cei care au montat colierul“, a declarat comisarul Gelu Bordei, adjunctul comandantului Poliţiei Năvodari. 

Principalii suspecţi sunt angajaţii fermei de animale din apropierea conductei sparte, dar şi paznicii de la G4S, firmă angajată să păzească tronsonul.

UPDATE În acest moment nu se ştie dacă spărtura a fost făcută de hoţi sau dacă este vorba despre o avarie Petromar. Din primele informaţii se pare că este vorba despre o defecţiune la conducta de ţiţei.

De dimineaţă zona a fost decopertată pentru a fi remediată defecţiunea şi pentru a afla cauza spărturii.

Conducta care trece prin localităţile Corbu şi Piatra şi care a poluat peste jumătate de hectar de pământ a fost descoperită aseară. Zona a fost asigurată cu pază, transportul produsului petrolier a fost sistat, iar acum se intervine pentru remedierea defecţiunii.

La faţa locului de află poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi Petromar, iar o echipă a Gărzii de Mediu Constanţa urmează să ajungă în cursul dimineţii la faţa locului. „În zonă se va interveni cu absorbaţi, pământul va fi arat în amestec cu aceste substanţe, iar până la vară procesul de mineralizare va fi încheiat. Din câte am înţeles, nu este vorba despre o poluare care să pună în pericol viaţa celor din zonă“, a spus Vasile Petro, şeful Gărzii de Mediu Constanţa.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite