Nurhan Ali, directorul executiv al HCM Constanţa „Vom face o figură frumoasă în Liga Campionilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bună echipă de handbal masculin din România are trei ţinte clare în noul sezon: campionatul, Cupa şi depăşirea grupelor Ligii Campionilor. În România, HCM nu ar trebui să se împiedice de niciun adversar. Dominaţia categorică e însă o sabie cu două tăişuri.

ADS: Ce-şi propune HCM-ul în noua stagiune?

Nurhan Ali: La ce investiţii fac autorităţile locale, nu ne putem fixa ca obiective decât câştigarea campionatului, a Cupei României şi depăşirea grupelor Ligii Campionilor, care e ţelul nostru prioritar. Sunt convins că vom face o figură frumoasă în Ligă. Nu ştiu pe ce loc ne vom clasa, dar vom ieşi din serie.


Poate cineva să vă pună probleme pe plan intern?

Dacă privim loturile adversarelor, nimeni nu ar trebui să ne stea în faţă. Dar balonul e rotund, iar dacă prinzi şi o zi mai proastă, se poate întâmpla orice. În handbalul masculin nu se poate vorbi de o dominaţie categorică, ca la fete, unde Oltchim defilează. Eu chiar nu îmi doresc aşa ceva, pentru că e foarte important să avem adversari puternici şi meciuri tari pe plan intern, pentru a fi apţi de Liga Campionilor.
  
Cum apreciaţi campania de transferări?

La finalul sezonului trecut, antrenorul Ion Crăciun mi-a făcut unele nominalizări şi i-am adus cam ce a vrut, iar ca bonus pe Ghionea. Alături de jucători de experienţă, am transferat şi handbalişti de mare perspectivă, gen Şimicu şi Hagiu. E adevărat că mi-aş fi dorit şi unul - doi jucători din afara ţării, de mare valoare, gen Draghicevici şi Manojlovici, dar nu s-a concretizat nimic. Oricum, nu vom mai transfera străini sub nivelul celor doi. Nu vrem să mai aducem jucători care să-şi interpreteze cântecul de lebădă la Constanţa.

Pe cine vedeţi liderul echipei în noul sezon?
Liderul aş vrea să fie toată echipa, toţi cei 16. Liderul nu îl numesc eu sau antrenorul, ci se impune el, prin valoare şi comportament. Să spun eu că lider este X sau Y ar fi o greşeală.

Dar un jucător care să facă un salt important, să fie o revelaţie, atât dintre achiziţii, cât şi din vechiul lot, aveţi?

Mai corect ar fi să spun de la cine aştept mai mult. Sunt doi băieţi, Stamate şi Alexandru Csepreghi. Primul sper să fi depăşit acomodarea, în cele 5-6 luni pe care le-a petrecut la Constanţa. Am mare încredere în el. Pe Csepreghi chiar îl rog să redevină acel jucător din campania în care noi am învins Montpellier şi am depăşit grupa în Ligă sau acel handbalist care a condus aproape de unul singur România în victoria din Rusia.

Citiţi ce spune directorul HCM despre viitorul echipei şi despre cum este viaţa la HCM după moartea lui Zoran Kurtes numai în aflat la vânzare la chioşcurile din oraş!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite