Numărul persoanelor diagnosticate cu infecţii respiratorii, în creştere la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul de anul acesta nu mai provoacă isteriile din anii trecuţi
Vaccinul de anul acesta nu mai provoacă isteriile din anii trecuţi

Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică spun că numărul persoanelor diagnosticate cu infecţii respiratorii a crescut cu aproximativ 5% faţă de săptămâna precedentă. Campania de vaccinare antigripală este în desfăşurare.

Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică spun că în ultima săptămână 830 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, iar 68 de pacienţi au necesitat spitalizarea. De asemenea, 3.005 constănţeni au ajuns la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii. A fost identificată şi o suspiciune clinică de gripă.

Pentru a evita îmbolnăvirea, medicii spun că este recomandat să respectăm cu stricteţe măsurile de igienă personală  şi să evităm zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Până acum aproape 6.000 de persoane au fost deja imunizate. Au prioritate la vaccinare persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical.
În farmacii, vaccinul costă 32 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite