Număr record de turişti pe litoral. Vârf de sezon cu preţuri mari, dar şi caniculă şi radiaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este cel mai aglomerat weekend în staţiunile de pe litoralul românesc. Peste 100.00 de turişti îşi petrec vacanţa la mare, chiar dacă preţurile sunt cele mai mari din tot sezonul.

Ce facem în weekend pe litoral. Concerte în cluburi, teatru şi film în aer liber

Cele mai frumoase plaje de pe litoral

Vremea este caniculară, cu temperaturi în aer de 35 de grade Celsius şi 25 de grade în apa mării. Şi pericolul de radiaţii este ridicat. Astăzi, la ora prânzului, indicele de ultraviolete a atins pragul critic de 9,1, pe o scară de la 0 la 11+.

Cei mai mulţi turişti sunt în Mamaia, Costineşti, Eforie şi Saturn, majoritatea sosiţi pe litoral cu bilete cumpărate la agenţiile de turism.

Preţuri la jumătate în sudul litoralului

Pe turiştii de weekend, însă, la recepţii i-a aşteptat preţuri de vârf de sezon. Tarifele la cazare au crescut cu până la 30% în staţiunea Mamaia, însă, în sudul litoralului preţurile sunt de două ori mai mici. 

Spre exemplu, la Mamaia, la un hotel de trei stele sejurul de 7 nopţi pentru o familie cu doi copii ajunge la 1.624 de lei. În tarif este inclus şi micul-dejun. Pentru prânz şi cină, tariful de persoană pentru o săptămână este de 420 de lei. Un calcul simplu arată că o familie cu doi copii plăteşte pentru o săptămână la mare 3.700 de lei.

La Saturn, însă, tot la un hotel de trei stele tot din Saturn, o noapte costă 208 lei. Un sejur de 7 nopţi pentru o familie cu doi copii costă 2.200 de lei, cu 1.000 de lei mai puţin decât în Mamaia.

La 5 stele, în Mamaia, tarifele au crescut cu 100% faţă de începutul lunii şi cu 50% faţă de săptămâna trecută.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite