Nuclearelectrica: Reactorul 1 de la Cernavodă a fost repornit vineri după-amiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două reactoare nucleare de la Cernavodă asigură 20% din producţia naţională de electricitate
Cele două reactoare nucleare de la Cernavodă asigură 20% din producţia naţională de electricitate

Reactorul 1 de la Cernavodă a fost repornit și reconectat la Sistemul Energetic Național în vineri după-amiază, la ora 18.45, după ce unitatea a fost oprită în cursul dimineții din cauza unei probleme detectate de un senzor, potrivit Nuclearelectrica.

Semnalul de vibrații în urma căruia a fost închisă unitatea de la Cernavodă s-a dovedit a fi unul fals. Compania Nuclearelectrica a ținut să precizeze că evenimentele de vineri n-au afectat nici personalul centralei, nici populația din zonele învecinate.

Nuclearelectrica a oprit în dimineaţa zilei de vineri Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă, după ce un senzor a detectat o problemă, au declarat surse din piaţa energiei.

Pentru a compensa lipsa producţiei Unităţii 1 au fost pornite capacităţi hidro şi un grup de la Turceni, au precizat sursele citate.

Reactorul 1 de la Cernavodă a fost repornit săptămâna trecută, după o revizie care a durat peste 30 de zile. Oprirea planificată a vizat lucrări de întreţinere şi inspecţii, notează Mediafax.

Cele două reactoare de la Cernavodă asigură circa 18% din producţia de energie electrică la nivel naţional.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite