Noul job la modă: stilist protezist pentru unghii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saloanele de înfrumuseţare nu duc lipsă de cliente
Saloanele de înfrumuseţare nu duc lipsă de cliente

Ca urmare a cererilor numeroase primite de la tinere, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a organizat un curs de calificare în această meserie. Locurile au fost ocupate imediat, tinerele fiind interesate să devină experte în modelarea şi pictarea unghiilor, mai ales că există cereri pe piaţa muncii.

 „Am format două grupe a câte 25 de persoane. Cursul care durează două săptămâni a început în această săptămână“, explică Emilia Murineanu, directorul executiv al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Domeniul înfrumuseţării nu a fost foarte afectat de criza financiară. Doamnele încă mai cheltuiesc bani pentru a arăta bine. O confirmă inclusiv patronii saloanelor de înfrumuseţare. „Un stilist protezist pentru unghii câştigă aproximativ 3.000 - 4.000 de lei într-o lună normală“, spune Doina Derviş, proprietarul unui salon de înfrumuseţare din Constanţa.

Tematica acestui curs

Stilistul- protezist de unghii construieşte unghii false, reconstruieşte unghiile accidentate aplicând proteze, creează modele decorative. Cursurile se ţin la Colegiul Energetic Constanţa.



Cursantele, cele mai multe absolvente de liceu sau de facultate, speră să câştige bani frumoşi după absolvirea acestui curs. „Vreau să văd dacă sunt talentată. Cursul durează doar două săptămâni şi am zis să încerc, pentru că mi-ar plăcea să lucrez în acest domeniu, mai ales că după ce am terminat liceul nu am reuşit să găsesc nimic de lucru“, spune Camelia Băluţă (19 ani), din Năvodari, una dintre fetele înscrise la acest curs.

„Eu am mai exersat, am căutat pe Internet şi am învăţat cât am putut. Vreau să învăţ această meserie. Şi dacă o să-mi iasă bani frumoşi din asta, cu atât mai bine!“, adaugă Cristina Enciu (19 ani), din comuna constănţeană Lumina.

Reconversia profesională, soluţie de criză

Reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă spun că au din ce în ce mai multe solicitări pentru astfel de cursuri. „Noi obţinem rezultate foarte bune prin reconversia profesională, pentru că foarte mulţi şomeri sunt interesaţi să facă o altă calificare. Sunt din ce în ce mai puţine cazurile în care absolvenţii se încadrează în muncă exact în domeniul în care s-au calificat“, spune Emilia Murineanu, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

În judeţul Constanţa sunt, oficial, aproximativ 10.000 de şomeri. Numărul acestora este însă în realitate mult mai mare, pentru că mulţi preferă să nu se înscrie la AJOFM şi să-şi caute un job pe cont propriu. În prezent, în baza de date a instituţiei sunt disponibile 134 de locuri de muncă. Mica publicitate locală este, de asemenea, plină de oferte de angajare. Sunt sute de job-uri pentru ospătari, lucrători comerciali, muncitori, agenţi de pază, coafeze, manichiuriste, dar şi animatoare pentru cluburi de noapte şi fete, pentru videochat.

Cristina Enciu s-a înscris la cursul de stilist protezist pentru unghii
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite