Constanţa: Şapte deţinute vor juca pe scena „Nottara“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul lunii va avea loc Festivalul de Teatru al Deţinuţilor. Piesa „Infirmieria Veselă“ a fost interpretată ieri de şapte deţinute de la „Poarta Albă“ condamnate pentru trafic de droguri, furt, trafic de persoane şi tentativă de omor.

Deţinutele au evoluat pe scena Teatrului de Stat Constanţa şi urmează ca în perioada 25-26 noiembrie să participe cu acest spectacol la Festivalul de Teatru al Deţinuţilor care va avea loc la Teatrul „Nottara“ din Bucureşti.  Virginia Alexandru, Gabriela Platon şi Dorina Bădescu sunt doar trei dintre „actriţe“. În ceea ce priveşte piesa, ea a fost scrisă de deţinuţi, care au cerut şi ajutorul specialiştilor, precum şi a preotului închisorii, Ionuţ Vasiliu, care le-a dat sfaturi pe parcursul repetiţiilor. 

Regizorul piesei este Florin Pretorian. El le-a dat indicaţii fetelor şi înainte şi după spectacol despre ce ar trebui să facă pentru a ieşi învingătoare la competiţia care le aşteaptă luna aceasta. „Dacă puteam să mă înfoi şi eu un pic, să am mai multă libertate de exprimare , era cu totul altceva, dar ţinând cont de restricţiile fireşti ale situaţiei lor, eu zic că am făcut deja lucruri foarte bune“. El spune că este chiar bucuros că nu a lucrat cu actori profesionişti pentru că este sătul „de fiţe şi de fasoane“.

La început, povesteşte Pretorian, fetele s-au simţit un pic stinghere, dar le-a făcut să înţeleagă că în faţa lui nu e niciuna deţinută şi că doar joacă teatru. Cu toate acestea, sfatul lui este că ele ar mai trebui să lucreze un pic la mişcarea scenică şi la exprimare pentru că orice om este obligat să se facă înţeles.

„Actorii“ vor primi învoiri acasă

Purtătorul de cuvânt al Pentenciarului Poarta Albă, inspectorul Gabi Botezan, a declarat că actorii vor fi sprijiniţi pe viitor şi vor primi din partea conducerii închisorii un supliment de drept la pachet şi vizită.

„În primul rând vor fi consemnate în dosarele lor aceste activităţi cu caracter cultural - social, apoi vor primi mai multe vizite şi vor beneficia de învoiri din penitenciar“, a precizat el. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite