Norii nu trebuie să vă alunge de pe plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

care le putem face în lipsa soarelui. Să nu uităm totuşi că marea nu ne aşteaptă numai cu băi de soare, ci şi cu apa sa curativă şi relaxantă.Băile în apa mării şi tratamentele

care le putem face în lipsa soarelui. Să nu uităm totuşi că marea nu ne aşteaptă numai cu băi de soare, ci şi cu apa sa curativă şi relaxantă.

Băile în apa mării şi tratamentele balneare
Dacă soarele este acoperit de nori, nu rămâneţi pe plajă. Baia în apa mării vă va face la fel de bine ca şi baia de soare. De fiecare dată când intrăm în mare este ca şi cum corpul nostru ar intra într-un atelier de reparaţii. Apa mării conţine plancton şi alge, care au efecte terapeutice asupra pielii şi articulaţiilor. Nu pierdeţi tratamentul gratuit de talazoterapie, plecând de pe plajă odată cu dispariţia soarelui. Apa mării tonifică musculatura, stimulează circulaţia periferică, îmbunătăţeşte problemele dermatologice, are efect de antibiotic şi bacteriostatic. În plus, prezenţa sării împiedică formarea ciupercilor pe piele şi ajută la combaterea micozelor vaginale. A început să plouă sau este prea rece pentru a intra în apă? Centrele de tratament balnear, prezente pe întreg litoralul românesc, vă oferă aceleaşi beneficii: aici puteţi face băi sau duşuri cu apă de mare încălzită până la temperatura corpului, la 37 de grade Celsius. Apa poate fi combinată cu alte elemente ale mediului marin, printre care nisip sau alge. Într-un centru de talazoterapie găsim piscine cu apă caldă (37 de grade) şi rece, piscine cu bule de aer pentru masaj localizat, duşuri cu apă marină, algoterapie (cu alge şi căldură), ultrasunete, jacuzzi sau băi cu vapori de apă marină. Spre deosebire de apa dulce, apa marină conţine oligoelemente, cum ar fi iodul, sodiul sau zincul, efecte curative şi relaxante. Contrar unei mentalităţi greşite, talazoterapia nu este destinată numai persoanelor care suferă de un anumit tip de boală. Putem recurge la acest tratament şi pentru relaxare sau menţinere.

Tratament la centrele de balneoterapie:
• Electroterapie: ionizare, galvanizare, unde scurte, ultrasunete, unde violete, stimulări electrice, toate la un preţ mediu de 5 RON/procedură
• Hidroterapie: saună în grupuri de 3 persoane (10 RON) sau individual (30 RON), băi cu apă de mare (7 RON), băi cu plante (7 RON), băi cu bule sau cu nămol (8 RON), duş subacval general (14 RON) sau inferior (9 RON), băi galvanice (6 RON)
• Masaj: cu nămol (10 RON), uscat sau cu aplicaţii de parafină (9 RON)
• Aerosoli cu ape minerale şi medicamente (6 RON)
• Kinetoterapie: grup (6 RON) sau individuală (9 RON), vibromasaj (12 RON), fitness (12 RON), bicicletă (7 RON)
• Tratamente ginecologice balneare: irigaţii vaginale (5 RON), tampoane vaginale cu nămol (6 RON)
• Terapie laser (7 RON)
• Pensionarii beneficiază de reduceri

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite