Constanta: Noile curse aeriene, încă în tratative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Noile curse aeriene, încă în tratative
Constanta: Noile curse aeriene, încă în tratative

Companiile trenează negocierile din cauza crizei mondiale. Cu toate acestea, constănţenii ar putea zbura anul acest şi spre Istanbul dacă şi călătorii vor fi interesaţi.

Un ultim bilanţ la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu arată că transportul aerian a devenit o variantă de la Constanţa spre alte destinaţii. Cele mai recente rute operate de Tarom pentru Cluj şi Bucureşti au început să fie alese de călătorii care vin la mare. „Dacă la început numărul pasagerilor era de până la 20, acum s-a dublat“, spune Cristian Moldovanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa.

În prezent, reprezentanţii aeroportului poartă discuţii şi pentru introducerea până la sfârşitul anului a unei noi rute spre Istanbul, dar tratativele înaintează greoi, ca şi în cazul altor destinaţii, întrucât firmele aeriene sunt sceptice din cauza crizei economice şi mai mult sunt reticente când vine vorba de rezultatele financiare.

Comparativ însă cu anul trecut, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu a înregistrat o creştere de 49% ajungând la aproape 53.000 de pasageri, iar la capitolul venituri proprii de 35% în 2009 faţă de 2008.

Aparatul care goneşte păsările

Conducerea Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa intenţionează să ia o serie de măsuri pentru prevenirea unor incidente nedorite care ar putea fi provocate de păsări. Valoarea contractului din care se doreşte achiziţionarea unor tunuri cu propan este estimată la 58,823.53 de lei.

În prezent, la fiecare control pe pistă, angajaţii aeroportului folosesc pistoale cu gloanţe de cauciuc sau aparate care emit sunete puternice pentru a izgoni zburătoarele. „Operaţiunea se face şi de câteva ori pe zi pentru a evita orice pericol la decolarea avioanelor“, a precizat Elena Dragotă, purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite