Constanţa: „Patimile“ lui Mazăre: Nisipurile şi uniforma nazistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: „Patimile“ lui Mazăre: Nisipurile şi uniforma nazistă
Constanţa: „Patimile“ lui Mazăre: Nisipurile şi uniforma nazistă

Oficiul Registrului Comerţului (ORC) se disculpă în cazul incompatibilităţii primarului Radu Mazăre cu postura de administrator al firmei Nisipuri SRL. Mazăre învinuise instituţia că l-a înscris greşit în locul fratelui său Mihai.

„Radu Mazăre apare ca asociat unic şi administrator încă de la înfiinţarea societăţii, în 27 noiembrie 1998. El a fost înlocuit în 6 noiembrie 2003 cu fratele său, Mihai Mazăre, când societatea s-a transformat din SRL în SA. Reprezentanţii firmei nu au cerut nicio modificare a încheierilor judecătoreşti din 1998 şi 2003 prin care se înregistrează administratorul“, se arată în răspunsul transmis de ORC redacţiei Adevărul de Seară.

Primarul Constanţei este anchetat de Agenţia Naţională de Integritate pentru deţinerea simultană, în 2003, a celor două calităţi incompatibile.

Anchetat de procurori

Dosarul întocmit după ce primarul Radu Mazăre a apărut în public purtând uniformă şi însemne naziste va fi instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Prim-procurorul Gigi Valentin Ştefan a declarat că primarul este anchetat pentru utilizarea în public a simbolurilor fasciste.

Fapta se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. Primarul Constanţei a defilat la o paradă de modă în luna iulie, la Mamai, costumat în ofiţer nazist, împreună cu fiul său de 15 ani îmbrăcat în ordonanţă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite