Nicu Alifantis și Alexandru Mironov participă, de mâine, la Academia „Atlantykron“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediția a 22-a a Academiei de Vară pentru Tineret, Știință, Cultură, Artă și Sport „Atlantykron“ se desfășoară, de mâine și până pe 14 august, pe insula dunăreană „Atlantykron“, în apropierea cetății antice Capidava.

Manifestarea este organizată de Centrul pentru Studii Complexe (CSC), Societatea Științifică Cygnus, Wold Genesis Foundation (WGF) din SUA, Asociația Livingthroughart, Asociația de Tineret String, cu sprijinul Fundației Dinu Patriciu și al mai multor agenții și structuri guvernamentale: Administrația Națională pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF), Direcția Silvică Constanța, Inspectoratul Poliției de Frontieră Constanța, Poliția Hârșova. Totul sub auspiciile Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Vor fi peste 450 de participanți, din România, Moldova, SUA, Germania, Italia, Anglia și Irlanda. Motto-ul acestei ediții a Academiei este „Universul din mintea ta - The Universe inside Your Mind“.  În primele trei zile ale Academiei, insula „Atlantykon“ va găzdui Consfătuirea Națională de Science Fiction - ROMCON.

O experiență unică și incitantă

„Peste noi au trecut 22 de ani de activitate în slujba cunoașterii. Academia Atlantykon a transformat copiii în tineri, iar pe cei tineri în adulți pregătiți să înfrunte provocările vieții. Atlantykron este o experiență unică, incitantă și nemaiîntâlnită altundeva în lume. Doar zece zile pe an există mirajul Atlantykron, care a adus în același loc, de-a lungul anilor, mii de tineri și experți în multe domenii ale științei, culturii și vieții“, a declarat Sorin Repanovici, coordonatorul Academiei „Atlantykron“.

Printre invitații din acest an se numără Nicu Alifantis, Alexandru Mironov, dr. Teodor Vasile, Dan Farcaș, dr. David L. Anderson (SUA), Norman Rosner (SUA), Roberto Quaglia (Italia) sau Peter Moon (SUA).

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite