Constanţa: Elevii claselor I-IV rămân la Şcoala Nicolae Iorga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Elevii claselor I-IV rămân la Şcoala Nicolae Iorga
Constanţa: Elevii claselor I-IV rămân la Şcoala Nicolae Iorga

După două luni de discuţii şi tergiversări, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a decis, ieri, 31 august, ca toate clasele I-IV care au fost transferate de la Şcoala nr. 5 Nicolae Iorga să revină instituţiei.

Se pare că motivul care a stat la baza schimbării deciziei şefului ISJ a fost întâlnirea de săptămâna trecută cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a primit nenumărate sesizări din partea părinţilor elevilor.

Cu toate că părinţii au cerut în repetate rânduri conducerii ISJ şi Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovăriica toate clasele din cadrul unităţii de învăţământ să rămână la Şcoala nr. 5, nu au reuşit să păstreze şi cel de-al doilea etaj

 „Exact cum ne-am propus, la parterul şcolii vom face o grădiniţă pentru a rezolva problema locurilor la nivelul învăţământului preprimar. La etaj vor rămâne doar clasele I-IV, restul se vor muta la Şcoala nr. 6. În plus, Şcoala nr. 5 va aparţine administrativ de Şcoala nr. 6“, a mai declarat Petrică Miu. Acest lucru înseamnă că directorul primei instituţii îşi va pierde în mod sigur postul.

Scandal aplanat

Şcoala Nicolae Iorga a fost în luna iunie ţinta unui scandal de proporţii, în care au fost implicate atât cadre didactice, cât şi părinţii care nu vor grădiniţă în incinta unităţii. Conducerea Inspectoratului Şcolar susţinea la vremea respectivă că desfăşoară verificări pentru identificarea de noi locuri pentru a acoperi solicitările.
Oamenii spuneau că în prezent şcoala are deja 300 de elevi şi este neîncăpătoare şi pentru actualii cursanţi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite