Constanţa: Nepotul preoţilor Picu a vrut să-l fure pe naşu’

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Nepotul preoţilor Picu a vrut să-l fure pe naşu’
Constanţa: Nepotul preoţilor Picu a vrut să-l fure pe naşu’

Păgubitul avea de gând să-l cunune pe Ionuţ Picu, hoţul student la Teologie. Furtul pus la cale de nepotul cunoscuţilor preoţi Picu şi complicele său s-a finalizat cu o săritură de la etajul trei.

Joi dimineaţă, în jurul orei 10.00, doi hoţi: Ionuţ Picu (23 ani), nepot de frate al preoţilor Picu de la Biserica Sfântul Mina şi Florinel Iţă (31 de ani), student la Drept au pătruns, cu o cheie potrivită, în apartamentul lui Marius Dumitraşcu de pe strada Nuferilor din Năvodari, siguri fiind că proprietarul nu este acasă. Socoteala a fost una greşită, pentru că au fost prinşi de tatăl lui Marius, Ion, în timp ce cotrobăiau prin apartament.

S-au aruncat de la etajul 3

Speriaţi, cei doi hoţi au încercat să scape aruncându-se pe fereastră. Primul care s-a aruncat în gol a fost Picu.
„Stăteam în birou şi la un moment dat am văzut pe cineva care a căzut în fund. Repede am ieşit afară şi am încercat să văd ce a păţit.

Credeam că este un muncitor care lucra la etaj. El se chinuia să-şi scoată mănuşile de pe mâini. Imediat, au început să cadă cioburi, m-am speriat şi m-am dat la o parte. Când m-am uitat în sus am mai văzut un bărbat care stătea agăţat de balconul de la etajul 3.

Încercând să caute sprijin, a spart geamul de la etajul 2 cu picioarele“, a declarat Maria Ilie, patroana de la o firmă de contabilitate aflată la parterul blocului. Martora a vrut să-l ajute pe Florian Iţă, încercând să pună două tomberoane care să-i amortizeze căzătura. Numai că în acel moment, de la etajul 4 o femeie a strigat: „Hoţii!“, iar atunci a renunţat la intenţia de a-l ajuta.
Imediat au apelat 112, iar ambulanţa a sosit în aproximativ jumătate de oră, timp în care poliţiştii încercau să ţină mulţimea furioasă departe de cei doi hoţi.

Hoţii, dotaţi cu mănuşi chirurgicale

În buzunarele lor au fost găsite două ceasuri, un telefon mobil şi opt seturi de mănuşi chirurgicale. Culmea întâmplării este că păgubitului, împreună cu soţia lui, Mirela, intenţionau să-l cunune pe Ionuţ.

Veciniii spun că Ionuţ a fost văzut dând târcoale blocului cu o săptămână înainte. Mama lui Marius Dumitraşcu spusese vecinilor că a sesizat dispariţia uneia dintre chei în urmă cu un an.

Hoţul-teolog a înjurat de sfinţi

 Maria Ilie a fost atrasă de zgomotul căderii lui Ionuţ Picu. „Am încercat să-i ajut, dar când am realizat că sunt hoţi am renunţat imediat la idee“, spune vecina. Deşi rănit şi în stare de şoc, hoţul-teolog încerca să-şi scoată de pe mâini mânuşile chirurgicale. Apostrofat de oameni, Picu i-a înjurat de toţi sfinţii şi de rude: „Da ce mă’, voi nu furaţi, ’tu-vă morţii...“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite