Nela Mihai este un exemplu de curaj şi ambiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îşi dedică cea mai mare parte a timpului copilului său, care suferă de sindromul Down. Este relexoterapeut, studentă şi voluntar al Crucii Roşii. Spune că forţa pe care o are pentru a-şi putea duce la îndeplinire toate planurile vine de la Dumnezeu, dar şi de la familie.

„Pe noi, copilul bolnav ne-a legat şi mai mult. Relaţia noastră a devenit mult mai solidă. Nu s-a pus niciodată problema despărţirii. Am luptat împreună pentru Dani, fiul nostru, în vârstă de 18 ani“, spune Nela Mihai.

Deşi şi-a dedicat tot timpul creşterii şi educării copilului, femeia a decis în urmă cu 7 ani că este timpul să-şi schimbe viaţa. „Mi-a plăcut dintotdeauna să ajut oamenii să nu mai sufere. Am devenit reflexoterapeut pentru a-l spriji pe soţul meu să-şi amelioreze suferinţa de la coloana vertebrală.

Cred că am avut şi chemare pentru acest lucru“, e de părere voluntarul.

Cursuri de reflexoterapie

În 2004 a urmat timp de două luni cursurile şcolii Revital din Bucureşti pentru a se specializa în masaj. Spune că i-a fost foarte greu să facă naveta săptămânal, însă dorinţa de a realiza ceva şi pentru propria persoană a fost mai puternică.

„Veneam acasă la sfârşit de săptămână, iar acolo mă descurcam cum puteam. Am locuit la o rudă, însă efortul financiar făcut a meritat. Acum sunt mulţumită că am clienţi, dar, dacă aş avea posibilitatea, mi-aş deschide un cabinet“, spune femeia.

O bucură când oamenii apelează la ea şi le oferă sprijin atât cât poate. „Reflexoterapia nu înseamnă vindecare, ci doar ameliorare. Merge în paralel cu medicina tradiţională“, explică ea.

Elevă şi studentă

Lucrurile nu s-au oprit aici. Convinsă că are puterea necesară de a se implica şi în alte proiecte, Nela Mihai a dat examen şi la Facultatea de Sociologie-Psihologie, fiind, astăzi, studentă în anul III. Nimic nu o descurajează şi reuşeşte tot timpul să ducă lucrurile la bun sfârşit. Şi-ar dori să se înscrie şi la masterat, dar situaţia materială nu-i permite, deocamdată, acest lucru. Când nu are cursuri ori examene, Nela poate fi găsită la Şcoala Postliceală Sanitară, unde este elevă în anul II.

„Îmi place să lucrez cu oamenii şi vreau să am satisfacţia că pot alina o durere. Eu iubesc foarte mult oamenii şi recunosc, sincer, că sunt tristă atunci când suferă“, spune femeia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite