Constanţa: Litoral 2009 / Cetatea Neamţului din nisip, premiată de „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Cetatea Neamţului din nisip,  premiată de „Adevărul“
Constanţa: Litoral 2009 / Cetatea Neamţului din nisip, premiată de „Adevărul“

În cadrul concursului „Cel mai frumos castel din nisip“, reporterii Ediţiei de Litoral a ziarului „Adevărul de Seară“ au premiat ieri ultimul câştigător pe plaja din Mamaia.

Deşi a ridicat o cetate şi nu un castel, Eduard Rareş Simon, de 3 ani şi jumătate, ne-a demonstrat că este un adevărat constructor. Cu ajutorul bunicului şi al tatălui său, băiatul a adus pe plajă o variantă în miniatură, din nisip, a Cetăţii Neamţului.

Tricouri şi şepci pentru câştigători

Micuţul vine din Botoşani şi povesteşte că a fost în vizită la Cetatea Neamţului, unde i-a plăcut foarte mult. „Acolo îi închideau pe oamenii răi”, spune băieţelul. În completarea lui vine bunicul constructorului care explică că la intrarea în Cetate era o capcană, denumită „capcana şoarecilor”. „Duşmanii erau prinşi în capcană şi aruncaţi în beci”, mai povesteşte bunicul lui Rareş.

Castelul câştigătorului se întinde pe câţiva metri, iar părinţii recunosc că îi mai lipsesc câteva turnuri până să ajungă de mărimea Cetăţii Neamţului. „Vom lucra la el până va fi perfect”, promit cei trei meşteri. Vara aceasta, „Adevărul de Seară“ a premiat zeci de turişti, în special din rândul celor mici, pentru măiestria şi imaginaţia de care au dat dovadă în ridicarea castelurilor din nisip. Câştigătorii au primit şepci şi tricouri.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite