Nava de salvare şi recuperare USNS Grasp soseşte în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nava de salvare şi recuperare USNS Grasp (T-ARS 51), una dintre cele patru nave aparţinând Comandamentului Militar de Transport Maritim (Military Sealift Command) al Marinei SUA, soseşte duminică în Portul Constanţa, unde va rămâne în următoarele cinci zile.

Comandamentul asigură transportul de echipamente, combustibil, provizii şi muniţie pentru a susţine forţele americane din întreaga lume.

Misiunea navei este aceea de a desfăşura exerciţii comune de scufundare în scopul creşterii capacităţii în rândul echipelor de scufundare din ţările partenere şi asigurării unui schimb profesional între participanţi.

Pe durata vizitei în România, nava americană va întreprinde antrenamente cu echipe de scufundare din România, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia şi Ucraina, la bordul navei, dar şi în apele teritoriale române.

Ţar noastră a fost aleasă să găzduiască antrenamentele echipelor de scufundare datorită experienţei dovedite a scafandrilor români şi a faptului că Centrul de Scafandri din cadrul Forţelor Navale Române este singurul din regiune dotat cu barocamera (incintă presurizabilă rezistentă la presiune).

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite