Nava – amiral a Poliţiei de Frontieră s-a întors din misiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava amiral Ştefan cel Mare
Nava amiral Ştefan cel Mare

Nava „Ştefan cel Mare“ a participat în perioada 5-7 iulie 2011 la exerciţiul internaţional „Black Sea Hawk 2011“ desfăşurat la Novorossiysk - Federaţia Rusă.

La operaţiune au participat şase nave ale structurilor de frontieră din Turcia, Bulgaria, Ucraina, Rusia si România, un avion de patrulare şi două elicoptere din Rusia, precum  şi mijloce navale specializate apartinând Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă al Federatiei Ruse.

În timoul exerciţiului forţele participante au colaborat în domeniul schimbului de informaţii şi au efectuat exerciţii de descoperire, interceptare, control, reţinere şi însoţire pentru verificări a două nave suspecte de activităţi ilegale, de contrabandă şi migraţie ilegală  şi respectiv contrabandă cu produse petroliere.

Activităţile de control amănunţit la bordul navelor suspecte s-au executat de echipe comune de abordaj şi control alcătuite din personal specializat aparţinând statelor participante.

Acest lucru a permis schimbul de date şi informaţii privind procedurile de acţiune, procedeele folosite în diferite momente ale exerciţiului şi modul de aplicare concret la situaţia reală.
Misiunea de încheiere a constat în stingerea unui incendiu şi salvarea echipajului la una din navele suspecte.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite