Constanţa: Muzeul de salsa a incendiat atmosfera de la malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Muzeul de salsa a incendiat atmosfera de la malul mării
Constanţa: Muzeul de salsa a incendiat atmosfera de la malul mării

Sâmbătă seara, începând cu ora 21.00, Piaţeta Cazinoului din Mamaia a prezentat publicului un spectacol inedit intitulat Muzeul de salsa. Iubitorii acestui gen au putut lua lecţii despre istoria dansului, într-o perspectivă inovatoare, totul pornind cu o poveste ai cărui protagonişti au fost o prinţesă şi un ţăran.

Organizatorii evenimentului au încercat prezentarea salsei într-o formă avangardistă, mai elegantă, mai complexă.

Magia a început exact ca în poveste: un ţăran îndrăgostit de o prinţesă, care se iubesc şi ajung să-şi manifeste sentimentele pe care le nutresc unul faţă de altul prin dans. Scena dintre protagoniştii principali ai poveştii este completată de apariţia pe scenă a unui joker, care spune că orice fantezie poate deveni realitate, după care totul s-a întrerupt timp de aproximativ 20 de minute din cauza unor probleme tehnice.

Organizatorii au încercat să distragă atenţia publicului venit în piaţetă pentru vizionarea spectacolului, timp în care s-a procedat la remedierea defecţiunilor apărute. Pentru că vântul bătea destul de tare, bannerele au căzut şi ele pe jos şi au fost ţinute câteva minute, timp în care artiştii repetau în spatele culiselor, plini de emoţie. 

Wilmark, îndrăgostit de cei de la Swinguys

Cel care a prezentat Muzeul de salsa a fost Wilmark Rizzo Hernandez, columbianul care s-a unduit pe ritmuri de salsa până când a ajuns să-şi deschidă o şcoală de dans latino foarte căutată în România.

„Micuţul Will“ cum i se mai spune, este de părere că Muzeul de salsa a fost cel mai important eveniment din weekend. „Mie personal îmi place cel mai mult show-ul celor de la Swinguys. Este un amestec de salsa şi swing, o chestie inedită, dar , ca de fiecare dată, cel mai bun show este lăsat mereu pentru final“.

Întrebat în legătură cu nivelul la care performează artiştii din România, Wilmark a declarat că pentru a putea vorbi de calitate în ţara noastră  trebuie să muncim mai mult. „Nu poţi să ajungi la un nivel performant fără să munceşti şi având în vedere că fenomenul a ajuns un pic mai târziu la noi, comparativ cu alte ţări, este doar o chestiune de durată până când îi vom ajunge din urmă“ a completat acesta.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite