Muzeele din Constanţa sunt deschise toată noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este singura dată în an când muzeele au program pentru public şi noaptea. Evenimentele sunt dedicate Nopţii Muzeelor şi Zilei Internaţionale a Muzeelor.

Astfel, de vineri seară, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa organizează acţiunea „Scurtând cerul", în cadrul căreia se vor putea vizita gratuit, între orele 20.00-6.00, Planetariul şi Observatorul Astronomic. Pe întreg parcursul nopţii se vor efectua observaţii astronomice şi demonstraţii în Planetariu.

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa va sărbători Ziua Internaţională a Muzeelor printr-o seară de operă cu acces liber, susţinută pe 18 mai, de la ora 19.00, de studenţii Facultăţii de Arte, Secţia Canto, din cadrul Universităţii „Ovidius". Muzeul va rămâne deschis până la ora 01.00, iar în restul zilelor rămâne deschis în intervalul 9.00 - 20.00.

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa este situat în Piaţa Ovidiu şi este unul dintre cele mai importante muzee din ţară. La parter sunt amenajate două săli de tazaur, etajul I cuprinde istoria antică şi medievală a Dobrogei, iar la etajul II vizitatorii găsesc exponate legate de istoria modernă. Printre exponatele care atrag turiştii se numără Gânditorul de la Hamangia şi perechea sa, colţii de fildeş sau Şarpele Glykon.

Sâmbătă, 15 mai, între orele 9.00-17.00, Muzeul Marinei Române invită publicul interesat să viziteze gratuit expoziţia permanentă.

Peste 4.000 de vizitatori au trecut pragul muzeele constănţene cu ocazia evenimentelor din perioada 15 - 18 mai de anul trecut.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite