Constanta: UPDATE: Muncitorul mort pe șantierul Polus Center purta tot echipamentul de protecție

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: UPDATE: Muncitorul mort pe șantierul Polus Center purta tot echipamentul de protecție
Constanta: UPDATE: Muncitorul mort pe șantierul Polus Center purta tot echipamentul de protecție

Lăcătușul mort ieri pe șantierul Polus Center din Constanța a fost ucis de o grindă ce s-a dezechilibrat în timp ce era descărcată.

„Primele date disponibile arată că o grindă ce făcea parte din structura metalică a construcţiei s-a dezechilibrat în timpul descărcării lovind un muncitor care lua parte la acţiune. Din cauza greutăţii şi dimensiunilor foarte mari ale elementului care s-a dezechilibrat în timpul manevrării, lovitura a fost foarte puternică ducând ulterior la decesul victimei. În ciuda eforturilor susţinute şi a manevrelor de resuscitare ale echipajelor medicale sosite imediat la faţa locului, viaţa bărbatului nu a putut fi salvată“, se arată într-un comunicat remis aseră de firma Polus Center.

Margareta Beța, reprezentantul firmei, a declarat că Polus Center regretă moartea muncitorului Gheorghe Coman (46 de ani) și a transmis condoleanțe familiei victimei.

Muncitorul era lăcătuş şi lucra pe acest şantier de numai două săptămâni. El era angajat la firma MVD Pol SRL din Braşov.

„Am fost informat de către Procuratură şi de Poliţie că a avut loc un accident la acest şantier. Am cerut celor de acolo să nu mişte cadavrul pentru a vedea la faţa locului ce s-a întâmplat. Am observat că acesta purta tot echipamentul de protecţie şi chiar m-a uimit acest lucru. Acum urmează să cercetăm condiţiile în care a avut loc accidentul“, a declarat ieri şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, Marius Ciobanu.

Investigaţiile autorităţilor abilitate ale statului – ITM și Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa - sunt în plină desfăşurare. 


Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite