Morţii şi viii au intrat în cursa pentru Primăria Adamclisi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Defunctul edil a fost prezent pe afişele electorale ale soţiei lui, Marieta Burcea, candidatul PSD la funcţia de primar.

Locul de primar al localităţii Adamclisi, lăsat liber de defunctul Emil Burcea, a fost vânat în ultimul tur de soţia sa şi de candidatul PDL, Anton Burcea

După o lună de campanie electorală acerbă, duminică a fost ziua 0 pentru alegerea viitorului primar al comunei Adamclisi. Lupta s-a dus între Marieta Burcea, soţia defunctului primar Emil Burcea, candidatul PSD şi Anton ...Burcea, candidatul PDL.

Coincidenţa dintre numele celor doi candidaţi, zvonurile lansate de agenţii electorali şi de o parte şi de cealaltă, risipa de bannere şi materiale electorale de tot felul, i-au băgat la idei până şi pe cei mai nepăsători locuitori care au ieşit cu mic cu mare, să participe la votare şi să comenteze evenimentul la colţ de stradă la un pahar de apă.

Asta pentru că, din exces de zel, provocat de prea multele reclamaţii ale combatanţilor, poliţiştii au dat „interzis“ tuturor cârciumilor de pe raza comunei să vândă vreu gram de alcool.

Observatori neoficiali la pândă

Duminică la prânz, localitatea era în fierbere. Niciun magazin nu scăpase netapat cu afişe, de pe nici o terasă nu lipseau observatorii atenţi ai procesului electoral.

„Miza“ cea mai mare s-a pus pe secţia de votare din centrul comunei, amenajată în premieră în căminul cultural din oraş.


Secţia era pândită din ambele părţi de simpatizanţii candidaţilor, înarmaţi cu suc şi seminţe, ca pentru o lungă şi resemnată aşteptare.

Spre necazul pesediştilor, pedeliştii şi-au găsit un post mai bun, taman peste drum de secţie, în curtea unui simpatizant de-al lor, de unde făceau tam- tam şi sunau de câte ori li se părea ceva suspect.

Pesediştii îşi stabiliseră cartierul general mai în capătul străzii, la un magazin de „culoare“ de unde cu mic cu mare îşi supravegheau atât adversarii să nu facă ceva suspect.

„Poate mă ajută de acolo, din cer“

Marieta Burcea a folosit în campanie poza ei, alături de cea a defunctului soţ, cu sloganul „Să continuăm împreună proiectele lui Emil“. Defunctul este proiectat în partea de sus a bannerelor şi afişelor, într-o atitudine de tutore şi sfătuitor pe care nu ar mai putea să o aibă decât dacă e să credem în viaţa de apoi.

„E poza lui pentru că a fost soţul meu. Eu am vrut aşa, poate mă ajută de acolo, din cer. A fost mandatulul lui şi vreau să-l duc mai departe“, a spus văduva, acum aspirantă la un loc de primar. După care s-a retras sfioasă în secţie.

Citiţi mai multe în !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite