Morţi „sechestraţi“ la Morga Spitalului de Urgenţă Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Morga Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa
Morga Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa

Familia unui decedat a chemat, azi dimineaţă Poliţia şi Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului la Morga Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa. Oamenii reclamau că reprezentanţii firmei care a concesionat serviciile mortuare refuză să le dea corpul, pentru că nu au cumpărat accesoriile de la societatea lor.

Reprezentanţii OPC au venit la spital şi a anchetat cazul. Cei care ar fi condiţionat eliberarea corpului defunctului în schimbul unei sume de bani, constând în servicii mortuare, sunt reprezentanţii firmei „Casa Albastră“. În urma intervenţiei funcţionarilor, oamenii au putut să-şi ia mortul acasă. La faţa locului se mai aflau două familii care au declarat că li s-au impus aceleaşi condiţii şi care au refuzat, de asemenea, serviciile mortuare impuse cu forţa.

Reprezentantul firmei „Casa Albastră“ a spus că este vorba de o greşeală a angajaţilor şi că nicăieri în contract nu este impusă o asemenea condiţiile, de a cumpăra coşciugul şi trusoul, de la societatea lor.

Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dan Căpăţână, a declarat că angajaţii de la „Casa Albastră“ nu au calitatea de a permite sau nu familiile să îşi ia morţii acasă, ci numai angajaţii Serviciului de Anatomie Patologică. „La mine, oricum, nu a venit nimeni cu nicio reclamaţie“, a precizat el.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite