Constanţa: Monitorizare video în şcolile din Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Monitorizare video în şcolile din Mangalia
Constanţa: Monitorizare video în şcolile din Mangalia

La Mangalia a fost inaugurat un nou sistem de siguranţă din şcolile şi instituţiile din municipiu. Pentru a demonstra eficacitatea investiţiei a fost chiar pus în aplicare un scenariu în care un presupus „infractor“ a intrat în Liceul Callatis. Butonul de panică a fost declanşat imediat ce intrusul a fost observat. În nici două minute el a fost imobilizat de două echipaje de intervenţie şi predat Poliţiei.

„Prin această simulare s-a demonstrat utilitatea acestui sistem de supraveghere cu camere video. Sistemul cuprinde 151 de camere video, din care 21 sunt poziţionate la exterior, cu vedere spre curţile interioare şi spre căile de acces ale instituţiilor. Din acest total, 20 de camere video sunt în grădiniţe, 61 supraveghează şcolile şi 70 sunt instalate şi funcţionează în licee. Alte 15 asemenea obiective de observaţie se află în Primăria Municipiului Mangalia (10 la interior şi 5 exterioare) şi încă patru la Casa de Cultură din localitate. Dintre acestea, trei camere video sunt mobile şi supraveghează traficul rutier şi zona Şoseaua Constanţei, strada Ştefan cel Mare, strada Teilor, faleza Mangalia şi Portul Turistic“, a declarat reprezentantul Primăriei Mangalia, Magda Colesniuc.

Buton de panică

Pentru sporirea siguranţei, toate unităţile de învăţământ sunt dotate cu un buton de panică şi cu sistem de antiefracţie (alarmă). Butonul de panică poate fi acţionat chiar dacă alarma este dezafectată. Poliţia Comunitară este dotată cu şase maşini pentru intervenţie, care deservesc cinci echipaje. Toate acestea au în grafic şi observarea unităţilor de învăţământ la debutul şi finalizarea orelor, dar şi în timpul pauzelor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite