Constanţa: Mobilă nouă, la jumătate de preţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Mobilă nouă, la jumătate de preţ
Constanţa: Mobilă nouă, la jumătate de preţ

Producătorii de mobilă au scăzut din preţuri, iar cei de covoare încearcă să îi convingă pe cumpărători să renunţe la produsele chinezeşti şi turceşti. Târgul de mobilă şi covoare s-a deschis ieri, până duminică la ora 14.00, la Pavilionul Expoziţional, iar în primele ore, clienţii s-au plimbat pe la cele câteva standuri pentru a cântări oferta.

Printre ei s-au aflat în special cuplurile care îşi doresc să schimbe mobila într-o cameră sau să îşi ia un covor nou. „Noi preferăm stilul clasic, aşa că ne uităm după un covor. Şi atunci când există şi un aspirator şi un soţ harnic, totul se rezolvă“, a spus Cristina Datcu.

Preţurile i se păreau convenabile, dar cel mai mult pune preţ pe calitate. Un covor în stil rustic costă 229 de lei, iar unul din material sintetic ajunge la 122 de lei. Preţurile sunt însă şi în funcţie de dimensiunea covorului dorit, iar expozanţii îşi laudă marfa prin faptul că sunt covoare ţesute, ceea ce le dă şi calitate.

„Marele dezavantaj este că oamenii merg să le cumpere din aşa-zisele magazine confiscate unde marfa este din China sau Turcia, iar calitatea lasă mult de dorit. Au impresia că este mai ieftin. Încercăm să îi convingem pe oameni şi este un dezavantaj pentru noi ca şi producători autohtoni“, a declarat Florea Datcu, reprezentant al firmei producătoare de covoare Incov Alba Iulia Moldabela-Ungheni.

Atracţia târgului sunt însă covoarele pentru cei mici care au pe ele personaje de desene animate cu Donald sau Pluto şi care au fost lucrate în urma unui concurs organizat cu desene pentru copii.
Se preferă ratele

Producătorii de mobilă au simţit în acest an că vânzările au scăzut, iar clienţii se gândesc de două ori înainte să schimbe ceva prin casă.


Societatea Ruana are o fabrică în Lumina unde mobilierul se face din pal. „Am scăzut preţurile la jumătate şi cei mai mulţi preferă în rate. Lucrăm cu şapte bănci şi încercăm pe toate părţile să facem ceva să meargă bine“, a spus şi Alina Gimbiş, reprezentantul firmei. Un dormitor care costa 8.000 de lei
acum este 5.000 sau chiar 4.000 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite