Constanta: Miting pentru salvarea echipei Farul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 300 de suporteri constănnţeni au mărşăluit aseară ca formă de protest pentru situaţia în care se află cea mai galonată echipă de pe litoral

Suporterii au încercat astfel să sensibilizeze atât oamenii de afaceri constănţeni cât şi autorităţile locale în speranţa că va fi găsită cea mai bună soluţie pentru salvarea echipei.
Retrogradată în liga a doua şi rămasă fară suport financiar FC Farul Constanţa riscă să se desfiinţeze dacă în scurt timp nu se va găsi o mână forte care să preia frâiele echipei. „Noi nu te vom lăsa la greu”, „Farul suntem noi” şi  „Constanţa trezeştete-te, Farul nostru se stinge”, „Pentru noi doar Farul contează”au fost doar câteva din mesajele cântate de ultraşii constănţeni care au venit la miting „înarmaţi” cu steaguri, fumigiene, torţe şi portavoci.
„Acest marş l-am pornit în speranţa că îi vom atrage pe locuitorii oraşului alături de club. Asta şi pentru că  massmedia a atras atenţia doar asupra echipelor din capitală şi nu asupra Constanţei. Stim că suntem porecliti ABBA pentru că echipa a apromovat de două ori şi a retrogradat, dar vrem ca investitorii potenţi financiar să preia această echipă. Noi suntem alături de ea şi în Liga a doua” ne-a explicat Gabi, unul dintre ultraşii Fracţiunii Fervent.

Tatonări pentru preluarea echipei

Suporterii speră ca negocierile dintre diferiţi oameni de afaceri şi Gheorghe Bosânceanu, cel care a condus frâiele echipei în ultimul deceniu să se finalizeze cât mai rapid şi cât mai bine pentru echipă, incertitudinea creând un adevărat haos atât în rândul echipe cât şi a suporterilor  care nu mai ştiu acum ce să mai creadă.
Deşi Gheorghe Bosânceanu a declarat că va ceda gratis echipa, până la această oră nu a reuşit nimeni să facă acest lucru. Suporterii speră ca prin demersul lor să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiri actuale.
„Nu vrem să schimbăm cev aanume, vrem doar să senzibilizăm lumea. Până acum au fost multe vorbe, mulţi au declarat că vor să preia echipa, dar nu s-a concretizat nimic. Dacă au fost într-adevări negocieri şi Bosânceanu a refuzat să vândă, am vrea şi noi să ştim. Am ajuns să nu mai cunoaştem care este momentan situaţia echipei. Am vorbit cu reprezentanţii omului de afaceri Giani Nedelcu şi aceştia mi-au spus că el este interesat de echipă, dar că deocamadată au dat de niste piedici”, susţine Sorin Mihăilescu, liderul galeriei echipei Farul.

Peste trei ore a durat marşul fariştilor cares-a desfăşurat pe traseul Stadionul Farul-Strada Primăverii-Sala Sporturilor

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite