Constanta: Mişcarea de reciclare a ajuns pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Mişcarea de reciclare a ajuns pe litoral
Constanta: Mişcarea de reciclare a ajuns pe litoral

Voluntarii vor participa luna aceasta la o campanie la malul mării pentru a-i învăţa pe adulţi, dar şi pe copii cum să păstreze curăţenia pentru protejarea mediului. Vor fi organizate o serie de evenimente distractive, dar şi educative.

Campania a fost demarată astăzi pe litoral, iar până pe 16 august, voluntarii se vor afla prin campingurile din staţiuni pentru a distribui saci menajeri pentru colectare selectivă şi scrumiere de buzunar. La fiecare sfârşit de săptămână, copiii sunt invitaţi la parcul de distracţie Boom Boom Land din Eforie Nord unde se vor organiza jocuri şi concursuri pe teme de reciclare şi ecologie.

Pe 21 august, pe plaja din Costineşti se vor construi balene, delfini şi crocodili de nisip pentru a protesta împotriva deşeurilor care ajung în mare. Pe 22 august, voluntarii de la Mişcarea de Reciclare vor ajunge în Vama Veche unde vor fi dăruite brăţări din materiale reciclate şi vor avea loc tot felul de demonstraţii.

 În Constanţa, la City Mall vor fi împărţite pliante şi va avea loc o caravană de biciclişti.„Campania noastră se adresează atât publicului cât şi autorităţilor şi companiilor private pentru a determina conştietizarea tuturor despre importanţa reciclării“, a spus coordonatorul proiectului, Ana Maria Duţu.

Campania a fost lansată astăzi pe plaja de la hotelul Vega din staţiunea Mamaia în prezenţa reprezentanţilor Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, Institutul de Cercetări Marine Grigore Antipa, Primăria Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite