„Miron Cozma, unde eşti să ne duci la Bucureşti?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa spune Miron Cozma, luceafărul din Valea Jiului, că au strigat minerii în timpul protestelor din ultimele zile. Din păcate, spune el, magistraţii i-au interzis să meargă în Petroşani şi Bucureşti. Interdicţia de intra în aceste localităţi expiră pe 2 decembrie 2012.

„Atunci să-l văd pe Băsescu!“, ameninţă el. În ultimele zile, Miron Cozma s-a aflat la Timişoara, unde îşi organizează Partidul Social Democrat al Muncitorilor.  Nu s-a putut ţine deoparte de tumultul străzii. „Duminică am ieşit şi eu în stradă, dar nu în calitate de preşedinte de partid, ci ca simplu cetăţean şi din respect pentru ceilalţi oameni care şi-au cerut drepturile în stradă“, spune el.  

Nu a protestat în primele rânduri, ci a stat mai în spate însă, spune Cozma, datorită lui a crescut numărul oamenilor care şi-a strigat nemulţumirea în stradă. „Duminică au ieşit în stradă cam 3.000 de oameni, iar luni mult mai puţini“, apreciază fostul lider al minerilor.

Şi-ar fi dorit să fie alături de ortacii lui. Cum nu a putut să calce pe meleagurile oltene, un prieten i-a dat telefonul să asculte ce-i transmiteau minerii: „Miron Cozma, unde eşti să ne duci la Bucureşti?“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite