Mirela Pană este femeia spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirela Pană - o femeie împlinită
Mirela Pană - o femeie împlinită

O vedem pe scenă la teatru, prezintă spectacole sau diverse evenimente, propria emisiune TV sau interpretând melodiile Mariei Tănase. Vorbeşte mereu cu patos şi pune pasiune în tot ceea ce face şi este greu să nu o îndrăgeşti.

Pare distrată şi superficială şi, cu toate acestea, totul îi iese aşa cum trebuie. Puţini ştiu că, defapt, Mirela Pană îşi joacă rolul foarte bine pentru că petrece ore întregi, poate chiar nopţi la rând, repetând. „Pasiunea este apanajul artistului. De pasiune nu se vorbeşte, doar se face“, mărturiseşte Mirela Pană.

S-a vrut profesoară

Este greu de crezut că un actor, aşa cum este Mirela Pană, a nimerit în actorie la insistenţele altcuiva.

„Eu nu am vrut să mă facă actriţă. Am vrut să fiu profesoară de istorie şi chiar am devenit studentă la Cluj. Nu a fost să fie. La insistenţele surorii mele am intrat în acest «sistem». Ei îi datorez fericirea şi nefericirea mea de a fi actriţă“, mărturiseşte Mirela Pană. Debutul l-a avut în 1992 în piesa „Ketty se mărită“, în regia lui Constantin Dinischiotu, la Teatrul Fantasio. Au urmat apoi roluri dragi Mirelei, Eliza Doolittle în „My Fair Lady“ (1998) la Teatrul de Operă Constanţa.

„Nu calc pe cadavre“

Interpretează, repetă, cântă, dansează şi pentru fiecare activitate în parte munceşte din greu. „S-a spus despre mine că sunt genul de actor care calcă pe cadavre. Nu este adevărat. Toată viaţa am muncit pentru meseria asta. Au fost zile şi nopţi când nu am plecat din teatru. Am învăţat singură să stau în poante până am obţinut titlul de «dansatoarea anului». Am avut acest atu al muncii pentru că treaba cu talentul este discutabilă. Niciodată nu am fost în competiţie cu colegii mei, ci cu mine“, mai spune Mirela Pană.

Proiecte

Mirela spune că venirea pe lume a fiului său Luca i-a schimbat viaţa. Are, însă o agendă destul de încărcată, iar timpul pe care îl petrece cu el este limitat. „Îl văd seara, când ajung acasă şi în weekend, atunci când încerc să recuperez cât mai mult“, spune actriţa.

Acum însă are mult de lucru pentru punerea în aplicare a proiectelor în care este implicată. „Am două texte ale lui Cornel Udrea pe care trebuie să le montez în regim «private». Am intrat şi în producţia «Gâlcevele din Canocchia», de Carlo Goldoni şi mai pregătesc şi două spectacole: unul pentru Ambasada României de la Berlin şi unul pentru sărbătorile de iarnă de la Nurnberg. Am fost preselecţionaţi (Mirela Pană şi Trupa Dasudui) şi pentru Festivalul World Music de la Oslo şi aşteptăm acum să vedem dacă am luat selecţia“, mai spune actriţa. Între timp, iubitorii de teatru o pot urmări pe Mirela Pană la Teatrul de Stat Constanţa în piesa „Să ne răzbunăm, iubito!“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite