Mircea Băsescu: „Fratele meu m-a întrebat în ce firmă este fiica mea cu Laurenţiu Mironescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Băsescu a declarat pentru Mediafax că a fost sunat de Traian Băsescu, care l-a întrebat despre implicarea fiicei într-o firmă cu fostul secretar general al MAI Laurenţiu Mironescu, arestat în dosarul privind corupţia din Portul Constanţa.

Mircea Băsescu spune că şeful statului l-a sunat să-l întrebe despre scandalul din Portul Constanţa. „Normal că fratele meu m-a întrebat ce face nepoata lui. Ce-i aşa mare ştire de presă? Nu era normal să mă întrebe ce face nepoata mea, în ce firmă este ea cu Mironescu? Atunci nu ştiam nici eu, după aia m-am lămurit şi i-am explicat“, a declarat Mircea Băsescu pentru Mediafax.

El a precizat că fiica sa, Raluca, a intrat în SC Interprest Trading SRL, cu trei la sută din acţiuni, în anul 2008.

„A intrat în firma aia în 2008, când Mironescu era deputat. Firma era mai de mult făcută. A intrat cu trei la sută, pe motiv că ştia engleză, ştia turcă, termina facultatea - ASE. Dacă vă uitaţi la Registrul Comerţului - m-am interesat şi eu - vedeţi că în 2008 firma asta a avut, dacă nu mă înşel, o cifră de afaceri de vreo 4.000 de lei. În 2009, a avut cifră de afaceri zero, iar în 2010 nici măcar n-a depus bilanţul. Nu ştiu sigur, dar s-ar putea să fi depus hârtiile pentru suspendarea activităţii. În firma aia n-a făcut nimic, nimic. Un om cu trei la sută într-o firmă nu face nimic“, a declarat Mircea Băsescu, adăugând că fiica sa nu are nicio altă legătură cu acest caz „şi nici cu domnul Bogatu şi nici cu domnul Banias“.

Fratele preşedintelui a mai spus că îi cunoaşte personal pe Laurenţiu Mironescu, Mircea Banias şi Eugen Bogatu, dar că nu a avut nicio firmă cu vreunul dintre ei şi niciun fel de relaţii de afaceri. „Nu am avut nicio legătură de afaceri cu Mironescu, cu Bogatu sau cu Banias, deşi îi cunosc pe toţi trei“, a declarat Mircea Băsescu.

Laurenţiu Mironescu este asociat, în firma INTERPREST TRADING SRL, cu nepoata preşedintelui Traian Băsescu, Raluca Băsescu, alături de alte trei persoane. Firma are ca obiect principal de activitate depozitarea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis astăzi arestarea preventivă a 28 de persoane reţinute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, printre care şi Laurenţiu Mironescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, în cazul faptelor de corupţie din Portul Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite