EXCLUSIV Ministrul Franco Frattini, contrazis de şeful hingherilor din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe al Italiei este revoltat de metodele barbare de ucidere a patrupedelor din judeţul Constanţa. Şeful Biobazei constănţene respinge acuzaţile oficialului italian şi spune că doar câinii cu boli incurabile sunt eutanasiaţi.

UPDATE  ora 11.15 Managerul Biobazei constănţene nu este de accord cu ministrul italian şi crede că afirmaţiile oficialului sunt nefondate. „Doar câinii cu boli incurabile sunt eutanasiaţi, nu se pune problema ca animalele sănătoase să fie omorâte“, a declarat Mihai Purentea, administratorul Alfmob SRL, firma care deţine Biobaza din Constanţa.

Şeful hingherilor dezminte afirmaţiile oficialului Italian şi crede că sunt doar pure specualţii. „Din afară, se vede altfel. Dacă animalele sunt agresive, sunt imobilizate cu nişte cleşti, dar nu poate fi vorba despre metode barbare“, a completat Purentea. Frattini denunţă atrocităţile comise asupra necuvântătoarelor şi spune că banii primiţi de la statul italian au fost folosiţi necorespunzător.

Constanţa: Maidanezii din Cernavodă, masacraţi la adăpostul legii

Pe pagina sa de Facebook, oficialul italian spune că actele de cruzime asupra maidanezilor nu sunt demne de un stat european.

„Cu ajutorul Ministerului de Afaceri Externe, statul italian a finanţat în perioada 2006 – 2009 sterilizarea şi vacinarea împotriva rabiei a 9.000 de câini“, a specificat ministrul italian pe pagina sa de Facebook.

Câinii din Constanţa sunt ţinuţi cu cleşti de fier pentru a fi eutanasiaţi prin gard IMAGINI ŞOCANTE


Oficialul menţionează că banii ar fi trebuit să fi acopere costurile de vaccinare a necuvântătoarelor, însă câinii au fost ucişi cu o cruzime ieşită din comun. „Eutanasierea câinilor comunitari într-un stil barbar este înfiorătoare pentru un stat care aparţine Uniunii Europene“, a mai spus Frattini, citat de Realitatea TV.

VIDEO Constanţa: Un film despre modul în care sunt ucişi câinii din Cernavodă îi şochează pe români

Potrivit unei înregistrări video prezentată de asociaţia „Save the Dogs“ (Salvaţi Câinii), patrupedele din Cernavodă au fost eutanasiate în aprilie 2010 de o firmă privată din Constanţa, fără a fi anesteziaţi în prealabil.

„M-am adresat statului român la nivelurile cele mai înalte, iar răspunsurile au fost birocratice şi nesatisfăcătoare“, precizează ministrul italian de Externe.



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite