EXCLUSIV Militari chemaţi în civil pe post de aplaudaci la Ziua Marinei FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că personalităţile politice de prim rang au lipsit de la Ziua Marinei, măsurile de securitate le-au depăşit cu mult pe cele din anii trecuţi. Cea mai bizară dintre acestea a fost postarea, în primele rânduri, a militarilor aflaţi în timpul liber sau în concedii, deghizaţi în civil.

La ora 8.00, cu două ore înainte de începerea festivităţilor, un cordon de militari a fost aşezat strategic pentru a nu permite oricărui civil să se apropie de locul unde vor sta invitaţii.

Miron Cozma a făcut scandal monstru la Ziua Marinei. A strigat lozinci împotriva lui Traian Băsescu

Nu se ştia la acea oră dacă preşedintele vine sau nu, însă pentru a preveni întâmplările de anul trecut, organizatorii au ţinut să aibă oamenii lor aproape de prezidiu. Treceau de acest cordon doar cei care prezentau legitimaţii de militar sau marinar – verzi şi albastre.

Mircea Băsescu: „M-am sculat mai târziu şi nu am ajuns la Ziua Marinei

Îmbrăcaţi în civil, cu soţii, copii, părinţi semănau cu nişte grupuri de turişti care dădeau bine la imaginea de ansamblu a unui public nerăbdător să aplaude discursurile oficiale. Întrebaţi despre aceste măsuri de securitate, reprezentanţi ai Forţelor Navale Române au spus doar că sunt „normale“. „Nu ştiu despre ce militari în civil vorbiţi. Or fi de la Armată, nu este în organizarea noastră“, au spus aceştia.

Click aici pentru fotografii cu militarii în civil chemaţi la Ziua Marinei



Surse din interior au spus că la festivităţi au fost „invitaţi“ chiar şi militarii care se aflau în timpul liber sau în concedii, şi că au fost desemnate persoane care să întocmească liste de prezenţă.

Revoluţionarii se dezic de evenimentele de la Monumentul Marinarului Necunoscut

image

Preşedintele Uniunii Naţionale a Organizaţiilor de Revoluţionari, UNORD 1989, Dorin Lazăr Maior: „Nu putem fi conduşi sau influenţaţi nici de Miron Cozma şi nici măcar de Traian Băsescu prin echipa interpusă Mărieş - Costin“

Turiştii au rămas dincolo de cordoanele de militari, departe de platoul comandamentului unde s-au organizat demonstraţiile şi la mare distanţă de oficialităţi.

Tiberiu Frățilă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale, a declarat că militarii au venit în timpul lor liber, pentru că așa au dorit. „Nu a existat niciun ordin de convocare decât pentru cei din garda de onoare, de la echipaje și cei implicați în ceremonial".

Frățilă a precizat că militarii au venit cu două ore înainte de începerea festivităților pentru că au vrut să ocupe loc în față.

Citiţi pe larg în ediţia de mâine a cotidianului Adevărul!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite