Miliardarul egiptean Samih Sawiris a trimis bani pentru copiii săraci. Mazăre îi gestionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samih Sawiris, miliardarul egiptean care a promis că va ajuta familiile sărace din Constanţa a trimis primii bani: 300.000 de dolari, care vor fi donaţi copiilor şi persoanelor bolnave.

Aproximativ 1.000 de copii sărmani din Constanţa vor primi haine noi pentru anul şcolar, iar câteva zeci de persoane bolnave vor primi fonduri pentru operaţii dificile. „Peste 1.000 de cereri s-au primit la Primărie pentru a solicita ajutor. Donaţiile se fac pentru cei care au dosar social şi au probleme speciale. Nu dăm bani pentru blugi şi ceasuri!“, a spus Radu Mazăre.
În urmcă cu o lună, edilul constanţei a adeclarat că miliaradul egiptean Samih Sawiris este interesat să doneze o treime din averea sa pentru copiii săraci din Constanţa. „Este prieten cu mine de mult timp, l-am cunoscut în Egip. M-a rugat să îl ajut să îi cheltuiască o parte din avere pentru că a spus că în mine are încredere. De ce vrea să doneze o treime din avere în România? Pentru mine, pentru că este prietenul meu“, a spus Mazăre.

Conform forbes.com, Samih Sawiris are o avere estimată la 1.4 miliarde de dolari, ocupând locul 879 în topul Forbes al miliardarilor și locul 7 în Egipt.

În 2010, Grupul Orascom Development Holding, al lui Samih Sawiris a anunţat că va construi peste 30.000 de locuinţe ieftine în Constanţa, pe un teren aflat la o distanţă de 11 kilometri de centrul oraşului.

Orascom construieşte la ora actuală ansambluri rezidenţiale în Egipt, Iordania, Maroc, Oman, Elveţia şi Emiratele Arabe Unite.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite