Mergeţi la schi în staţiunile din ţară! Pârtiile din Bansko, cea mai renumită staţiune a vecinilor bulgari, sunt închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtie din Bansko
Pârtie din Bansko

Pârtiile din Bansko, cea mai căutată staţiune din Bulgaria, sunt închise în această perioadă. Acolo sezonul de schi se deschide în decembrie şi se încheie în martie.

Constănţenii care s-au săturat de staţiunile montane de acasă îşi petrec vacanţa la vecinii de la sud de Dunăre. Bulgarii au staţiuni renumite pentru pârtiile întinse, însă deocamdată puteţi profita doar de aerul curat de la munte, pentru că nu a fost deschis sezonul de schi.

Staţiunea Bansko, spre exemplu, situată în Munţii Pirin, este cea mai vestită din Bulgaria. De reţinut este că Bansko se află la aproximativ 170 de kilometri de Sofia, în munţii Pirinei, iar de la Constanţa până la Sofia e de străbătut o distanţă de aproximativ 700 de kilometri.

În total, în zonă sunt 19 pârtii de schi, dintre care 7 pentru începători, 10 de dificultate medie, iar 2 – pentru cei experimentaţi.

Altitudinea minimă este de 1.000 de metri, iar cea maximă – de 2.560 de metri. Sunt 7 telescaune, 6 teleschiuri şi o telegondolă, care în ultimul weekend din octombrie funcţionează între orele 8.30 şi 16.30.

În această perioadă, un sejur de 5 nopţi la un hotel de două stele costă 78 de euro pentru două persoane, fără masă, iar la 4 stele – 113 euro, cu mic – dejun inclus.
Pentru constănţeni cea mai apropiată staţiune este Pamporovo, aflată în partea de sud a Bulgariei. Staţiunea Pomporovo se află la poalele munţilor Rodopi, iar de la Constanţa aveţi de străbătut aproximativ 650 de kilometri. Acolo, la un hotel de 3 stele, un sejur de cinci nopţi pentru două persoane costă 199 de euro.  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite