Medicii legişti: „Este greu să ne pronunţăm dacă micuţul ar fi putut să fie salvat dacă ambulanţa ajungea la timp“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corpul băieţelului a fost ridicat de la Morgă
Corpul băieţelului a fost ridicat de la Morgă

Georgică Iulian,  copilul de doar o lună şi două săptămâni s-a stins ieri, la prânz, după ce Ambulanţa care mergea să îi acorde primul ajutor a rămas înzăpezită la ieşire din Eforie şi apoi la Moviliţa.

Azi-dimineaţă, medicii legişti au efectuat necropsia copilului. Ei spun că nu se pot pronunţa dacă micuţul putea fi salvat în cazul în care ambulanţa ajungea la timp.

Un apel la 112 înregistrat la ora 11.05 anunţa că un un bebeluş din Topraisar respiră greu şi are nevoie de ajutor medical. „Imediat am luat legătura cu comandamentul de iarnă pentru a afla dacă putem ajunge până la caz. La 11.25 am sunat, iar mama copilului ne-a spus că este vânăt şi rece. Probabil că atunci decedase“, a declarat dr. Aura Broască, medicul coordonator de serviciu la Ambulanţă.

Blocaţi de două ori în nămeţi


Echipajul de pe Ambulanţa din Eforie a plecat imediat către Topraisar, însă a rămas înzăpezit la ieşirea din Eforie. „După zece minute, au reuşit să iasă din nămeţi şi să-şi continue drumul. În tot acest timp am luat legătura cu primarul şi ne-am interesat dacă există cadru medical în localitate care să-i poată acorda primul ajutor. Ni s-a spus că un asistent medical se află lângă bebeluş şi îi acordă îngrijiri“, a mai spus dr. Broască.

George Popescu, tatăl bebeluşului

Constanţa: Un bebeluş din Topraisar a murit pentru că Ambulanţa a rămas înzăpezită


La ora 12.10, medicul şi asistenta de pe Ambulanţă au ajuns la Moviliţa, dar pentru că drumul era impracticabil, au fost preluaţi de un Aro. „Am ajuns la pacient la ora 13.10. Era deja decedat“, a spus medicul. Polţiştii au fost anunţaţi de decesul copilului la ora 13.55. Medicii au declarat oficial decesul la 13.58.

Verdictul legiştilor

Legiştii au stabilit că micuţul a murit din cauza unei răceli foarte puternice. Mai exact - pneumopatie interstiţială acută.  În plus, copilul suferea şi de malnutriţie. „Este greu să ne pronunţăm dacă micuţul ar fi putut să fie salvat dacă ambulanţa ajungea la timp“, a declarat medicul legist Mihai Onciu.

Stelian Bucşe, proprietarul fermei din Topraisar

„Copilul este al unei familii venite de curând la noi în localitate şi stau la ferma lui Stelian Bucşă. Eu am fost sunat pe la ora 12.00 să îi ajut. Ei au sunat la ora 11.00 după Ambulanţă. Am apelat la ajutorul Armatei, care ne-au dat un Aro. Am mers şi am luat echipajul de pe Ambulanţă, dar la ora 14.00, când am ajuns la copil era prea târziu“, a declarat Stelian Gheorghe, primarul comunei Topraisar.

Constanta
Constanta

Citiţi mai multe în de astăzi!

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite