Constanta: Medicii constănțeni sunt în criză de reţete medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii sunt speriaţi la gândul că nu îşi pot urma tratamentele. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a rămas fără for-mulare de reţete pentru medici. Reţetele ajung cu întârziere la Constanţa pentru că maşina Imprimeriei Naţionale străbate mai întâi judeţele din Moldova.

Ieri un pacient a depus o sesizare la CJAS, reclamând că medicul nu a putut să-i prescrie tratamentul pentru că nu a avut formulare de reţetă. Dr. Liviu Mocanu, preşedintele CJAS, spune că se întâmplă frecvent ca reţetele să ajungă cu întârziere la Constanţa pentru că maşina Imprimeriei Naţionale, care furnizează formularele,  străbate mai întâi judeţele din Moldova şi abia apoi ajunge la Constanţa.

„Ne-am împrumutat de la Bucureşti“

„Am trimis în mai multe rânduri o maşină a CJAS la Bucureşti pentru a ridica reţetele. Acum vreo trei luni ne-am împrumutat de la Casa de Asigurări Bucureşti. Eu voi comunica şi Casei Naţionale că preferăm să trimitem noi o maşină lunar decât să aşteptăm caravana Imprimeriei Naţionale. Oamenii au nevoie de reţete, medicii ne spun că n-au şi noi n-avem cum să le dăm“, a explicat Liviu Mocanu.

Medicii spun că sunt obişnuiţi cu astfel de situaţii. „Mai am un carnet de reţete, pentru că mereu păstrez de rezervă. Eu am foarte mulţi bolnavi cronici şi nu-i pot lăsa fără tratamente. Ştiu colegi care au rămas fără reţete şi au venit să-mi ceară, dar n-am avut cum să-i ajut“, a declarat dr. Elena Epure, medic de familie în Constanţa. În judeţul nostru, medicii prescriu în fiecare lună peste 100.000 de reţete.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite