Mazăre şi Udrea s-au certat pe tema construcţiilor din Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâlnirea de ieri seară de la Prefectura Constanţa i-a pus la aceeaşi masă pe premierul Emil Boc, ministrul Turismului, Elena Udrea, şi pe primarul Constanţei, Radu Mazăre. Edilul şi ministrul nu au ezitat să se contrazică, din nou, pe aceeaşi temă: turismul  şi construcţiile din Mamaia.

Subiectul discuţiei a fost ultima decizie a ministerului condus de Udrea de a interzice construcţiile făcute la mai puţin de 300 de metri de plajă şi ridicate după anul 2001. „Dumneavoastră sunteţi pentru a nu se mai construi în Mamaia, eu sunt pentru şi am să mă bat cât sunt primar pentru a construi în Mamaia. Monte Carlo, unde este construcţie lângă construcţie, este cea mai scumpă şi cea mai dorită destinaţie de pe tot mapamondul. Şi cei de la OMT au fost de aceeaşi părere“, a spus Radu Mazăre, adăugînd că respectivele construcţii  de pe plaja din Mamaia sunt avizate de Ministerul Turismului. 

Elenei Udrea afirmase că turiştii sunt alungaţi de pe litoralul românesc de mizerie. „Dacă primăriile nu ne-au ajutat şi le-au autorizat ilegal, vor fi demolate de către minister“, a afirmat ministrul.

Mazăre a replicat că Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) i-a recomandat să ridice clădiri înalte. „În mod sigur cei de la OMT nu v-au recomandat să desfiinţaţi parcările ca să daţi autorizaţie de construire, să afectaţi spaţiul verde ca să daţi autorizaţie de construire. Solicitarea noastră este să construiţi legal, în rest, faceţi ce vreţi, numai să staţi în cadrul legii“, i-a cerut Elena Udrea lui Mazăre.

„Doamnă, eu stau în cadru legal că mă fugăriţi de şase ani şi n-aţi reuşit să-mi faceţi nimic“, i-a replicat Mazăre.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite