VIDEO Mazăre i-a dat Cazinoul Elenei Udrea. Vezi aici ce condiţie a pus primarul Constanţei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotărârea de Consiliu Local prin care Cazinoul de pe faleza Constanţa, aflat într-o stare avansată de degradare, este dat spre administrare Ministerului Turismului, a fost prima pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi. Hotărârea a fost votată de consilieri cu unanimitate de voturi.

Ministerul Turismului reabilitează Cazinoul şi apoi îl predă Primăriei Constanţa

Cazinoul Constanţa, istorie de vânzare

Înainte de a supune hotărârea votului consilierilor, iniţiatorul hotărârii, primarul Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, a luat cuvântul.

El a explicat ce se va întâmpla de acum încolo cu edificiul, considerat simbolul oraşului şi a ridicat şi un amendament.

Update:
„Până la această dată nu avem nicio înştiinţare oficială din partea Ministerului Turismului ci doar o adresă din partea unui director din minister. Dar îl dăm, având în vedere polemicile de pe televiziuni şi bloguri în care Elena Udrea a dat de înţeles că vrea să îl ia şi să îl repare. Trebuie ridicat însă şi un amendament la hotărârea de Consiliu Local: în termen de trei luni să preia Cazinoul prin Hotărâre de Guvern şi apoi în termen de un an să înceapă reparaţiile. Dacă nu, îl luăm înapoi. Eu cred că suntem rezonabili!“, a spus primarul Radu Ştefan Mazăre.

Hotărârea a trecut cu unanimitate de voturi.

image

Update: „Poftim, ia-l!“

După şedinţa de consiliu local de astăzi, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că prin hotărârea de CL de transferare a Cazinoului în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale, s-a venit în întâmpinarea unor cereri verbale ale ministrului Elena Udrea. „În singura adresă pe care am primit-o la Primărie, ministerul spune că doreşte să se implice financiar în reabilitarea clădirii. Nu am mai discutat cu nimeni de la minister, nici nu am fost contactat. Am considerat suficiente declaraţiile doamnei ministru. L-a vrut, poftim, ia-l! Mie îmi convine acest transfer“, a spus Mazăre.

„Dacă în trei luni nu se emite şi o hotărâre de guvern pentru preluarea oficială a clădirii, înseamnă că sunt neserioşi. În plus, dacă nu încep lucrările de reparaţii, atunci o să facem ce ştim noi, adică o să-l vindem că să-l repare investitorul“, a adăugat edilul.

Săli de jocuri de noroc

Primarul Constanţei nu renunţă la ideeea concesionării clădirii monument. Astfel, după ce ministerul va preda înapoi municipalităţii clădirea reabilitată, Primăria va organiza o licitaţie publică deschisă de concesionare pe 50 de ani. „Niciodată nu s-a pus problema că acolo o să fie o locuinţă. Cel care va concesiona clădirea, va face aici tot săli de jocuri de noroc, restaurant, bar. Doar nu o sa fac acolo sală de operă“, a spus Mazăre.

Elena Udrea îl vrea în scop cultural şi turistic

În schimb, prezent la sfârşitul lunii trecute la Constanţa, ministrul Turismului, Elena Udrea, a spus că MDRT se implică în restaurarea clădirii – monument, iar după aceste lucrări, „clădirea trebuie folosită în scop turistic şi cultural“.

„Este o clădire de interes major pentru Constanţa şi intenţionăm realizarea unui circuit turistic naţional cu toate cele cinci cazinouri monument istoric din ţară“, a spus Elena Udrea.

Polemicile pe tema Cazinoului au continuat apoi pe blogul personal al ministrului, în care se arată: „Cazinoul din Constanţa este o pată veche pe obrazul administraţiei locale. O să reabilităm clădirea, iar singura condiţie este aceea de a se păstra destinaţia Cazinoului ca obiectiv turistic, să nu poată fi înstrăinat cum vrea señorul, cui vrea señorul, unei firme prietene, asa cum ne-a obișnuit“. Ministrul Turismului mai spune că reabilitarea Cazinoului se putea face, mai ales că acesta se află în unul dintre cele mai mari oraşe ale ţării, cu un buget consistent.

„Mai mult, ar fi putut apela la fonduri europene. Dar lui Mazăre nu-i place cu fonduri europene – acolo e cu control, cu verificări, nu prea merge cu şmecheriile cu care s-a obişnuit. De altfel, extrem de priceputul primar nu a fost în stare să atragă fonduri europene decât pentru o parcare în valoare de aproximativ 3 milioane de euro. În condițiile în care are la dispoziție 91 de milioane de euro doar pentru Constanţa“, a scris pe blog ministrul.

Replica primarului a fost scurtă. „Să dea banii! Atât vreau şi-i dau...nu-i dau nimic! Să comenteze şi să dea banii!“, a declarat Radu Mazăre pentru „Adevărul“ de Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite