Mazăre despre bugetul alocat: „Primăria Constanţa a primit canci!“ GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat ce a revenit din vacanţa din Carraibe, edilul Constanţei Radu Mazăre a nimerit în cruda realitate din primăria pe care o conduce. Edilul spune că îi va lăsa pe constănţeni să decidă cum să împartă puţinii bani de care municipalitatea dispune în 2011.

FEŢELE PRIMARULUI MAZĂRE - GALERIE FOTO

Pentru anul 2011, principala problemă o reprezintă lipsa banilor şi felul în care vor fi cheltuite puţinele fonduri de care dispune. „În ceea ce priveşte cheltuielile, vreau să mă consult şi cu locuitorii Constanţei, să vedem care consideră ei că ar fi ordinea priorităţilor“, susţine Mazăre. El spune că va face un sondaj administrativ, pe un eşantion de 1.000 de repondenţi, dar pe pagina de internet a primăriei sunt puse întrebările şi constănţenii pot răspunde şi acolo. „În 2011 avem foarte puţini bani la primărie. Este, din punct de vedere al veniturilor, un an catastrofal! Am să fac şi nişte comparaţii cu anii precedenţi să vedeţi de ce spun lucrurile acestea. Scăderea veniturilor este urmarea a două componente majore: Boc a redus cotele din impozitul pe venit cu 11 la sută, iar oamenii nu îşi mai permit să plătească la timp impozitele pe proprietate. Anul trecut, la 14 ianuarie, încasasem 2,8 milioane de lei, anul ăsta 1,8 milioane de lei. Aşadar prognoza veniturilor este groaznică“, a declarat Radu Mazăre.

Comparaţie

Edilul Constanţei spune că la venituri, o comparaţie cu anii precedenţi, arată că anul 2011 este mai sărac şi decât anul 2006. „În 2006 am avut un total de venituri de 111 milioane de euro; 2006 - 152 milioane de euro; 2007 - 225 milioane de euro; 2008 - 222 milioane de euro; 2009 - 184 milioane de euro; 2010 - 148 milioane de euro; 2011 - 130 milioane de euro. Mai puţin decât în 2006 cu 20 de milioane de euro“, spune edilul revoltat.

O cheltuială în plus

Anul acesta, administraţia locală este obligată prin lege să înfiinţeze şi Poliţia locală. Aşadar, o altă cheltuială din bugetul mic. „A apărut legea privind înfiinţarea Poliţiei Locale, care trebuie să includă şi corpul de control al primăriei, adică 70 de oameni, iar numărul maxim este de 370 de oameni, adică mai avem nevoie de 300 de poliţişti. Din semnalele pe care le văd în presă şi din datele primite de la poliţe, infracţionalitatea a crescut teribil în ultimul an şi, mai precis, în ultimele 6 luni. Atunci, vreau să ştiu dacă o înfiinţăm, cu câţi oameni şi cât să cheltuim. Vreau să ştiu dacă la ora actuală siguranţa vieţii şi a bunurilor costănţenilor reprezintă o prioritate, astfel încât să înfiinţăm poliţia. Sau poate spun constănţenii că este mai important spaţiul verde, şi parcurile, sau programul de asfaltare, sau trotuarele, sau câinii vagabonzi, sau menţinerea acordării de pachete pentru pensionari, sau spirjinirea sportului şi a echipelor care au făcut performanţă“, mai spune edilul.

Guvernul dator la primărie

Primăria Constanţa mai are de primit de la Guvern banii pentru subvenţiile la încălzire. Mazăre spune că numai pentru 2010 are de primit 22 de milioane de lei, la care se mai adaugă şi restanţele din anii 2008 şi 2009, adică un total de 34 de milioane de lei. „În acelaşi timp, la oraşul Braşov, anul trecut în decembrie i s-au dat 56 de milioane de lei din fondul de rezervă, anul acesta 52 de milioane de lei - obligaţii restante ale centralelor electrice de termoficare HG 1277/2010. „Primăria Constanţa - canci, are de primit! Braşov a primit în plus 100 de milioane!“, a mai spus Mazăre.

Dilemă

Edilul spune că a mai apărut o ordonanţă de guvern prin care s-a stabilit plafonul maxim pentru chletuieli de personal la nivelul lunii noiembrie 2010, când nu era poliţia locală. Acum se întreabă cum va face să angajeze numărul de poliţişti necesar înfiinţării Poliţiei Locale. În aceste condiţii, el spune că nu mai ştie ce ar trebui să facă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite