Mazăre a lăsat Constanţa fără podoabe de Sărbători. Vezi cum arată oraşul în prag de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an, Constanţa e tristă de sărbători. Edilul Radu Mazăre a decis să nu mai înfrumuseţeze străzile oraşului cu instalaţii luminoase. „Nu avem bani“, a motivat primarul.

Constănţenii trebuie să se mulţumească cu câteva instalaţii sărăcăcioase montate în apropiere de Orăşelul Copiilor.

Constănţenii preferă să-si ducă copiii la mall-ul din Parcul Tăbăcăriei, acolo unde micuţii se întâlnesc cu Moş Crăciun şi pot admira bradul imens ce a fost împodobit în faţa centrului comercial. Orăşelul Copiilor e mai trist ca niciodată. Aceleaşi tiribombe, luminiţe multe mai săracacioase şi comercianţi care vând vin fiert, floricele de porumb şi vată de zahăr.



„Nici nu-ţi vine să ieşi seara în oraş, străzile sunt foarte triste. Parcă nici nu vine Crăciunul. Alte oraşe mai mici au fost împodobite, numai Constanţa a rămas în coada listei“, spune constănţeanca Corina Oprea (32 de ani).



Mazăre: „Nu avem bani!“

Primarul Radu Mazare a anunţat încă de la începutul lunii octombrie că oraşul nu va fi împodobit de Sărbători. „Guvernul Boc a împărţit bani numai primăriilor portocalii, motiv pentru care avem două soluţii: fie lăsăm însoţitorii persoanelor cu handicap neplătiţi, fie facem rectificare bugetară. Exclud prima variantă, dar pentru a putea avea bani, voi reduce din cheltuielile pentru iluminatul public în perioada sărbătorilor de iarnă“, a anunţat Mazăre.



Edilul constănţean a anunţat că oraşul de sărbători nu va mai fi luminat şi nici înfrumuseţat. „Voi reduce cheltuielile cu 5,6 miliarde de lei. Aşa fac rost de bani şi plătesc însoţitorii. Doar orăşelul copiilor va fi luminat", a conchis primarul.

Aşa arăta oraşul în urmă cu un an

Anul trecut, întreg oraşul a fost împânzit de instalaţii luminoase. SC Confort Urban SRL a închiriat ghirlandele de la SC Rolighting Serv Prest SRL Constanţa. Municipalitatea a plătit în total 401.764 lei, cu TVA inclus.




image
image
image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite