Mazăre a hotărât: magazinele de vise rămân deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre susţine că nu are cadrul legal pentru a închide magazinele de vise
Radu Mazăre susţine că nu are cadrul legal pentru a închide magazinele de vise

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a spus astăzi că primăria nu poate închide magazinele din oraş întrucât legea nu îi oferă acest drept.

Edilul oraşului a precizat că magazinele de vise sunt deschise fără acordul primăriei. „Noi dăm autorizaţie doar pentru restaurante. Magazinele nu au nevoie de acordul nostru pentru a funcţiona. Se câştigă foarte mulţi bani pe sănătatea celor care vor să aibă câteva momente de plăcere, fără să-şi dea seama că asta le face rău. Eu nu conduc oraşul după ureche, legea nu îmi dă dreptul să închid aceste magazine", a declarat Mazăre.

Primarul este de părere că o astfel de măsură este ineficientă şi că omologii săi din alte oraşe care au decis să închidă magazinele de vise au făcut-o doar pentru imagine. „ Chiar dacă aş hotărî să închid magazinele de vise, proprietarii mi-ar ataca hotărârea în instanţă şi în mod cert ar câştiga. Nu are rost să fac acest lucru, doar ca să vadă lumea că Mazăre a luat măsuri. Este doar un joc de imagine pe care alţi primari l-au făcut la disperare", a mai spus edilul.

Magazine de vise cu titlul de „băcănie"

Mazăre a explicat că proprietarii magazinelor pot vinde ceea ce vor, atâta timp cât ei nu comercializează mărfuri interzise prin lege. „ Fiecare patron poate vinde în magazinul său blugi, cartofi sau ceaiuri. Câtă vreme acele produse nu sunt ilegale, ele pot fi puse în vânzare. În plus, nu există o definiţie pentru aceste magazine de etnobotanice. Ele se pot numi foarte bine «băcănie»", a completat primarul.

Mazăre, adeptul femeilor

În încheiere, edilul constănţean a făcut o declaraţie în stilul său caracteristic. „Nu închid magazinele de vise pentru că nu am cadrul legal şi pentru că nu ştiu ce să închid. Este într-adevăr o probelmă, e un adevărat fenomen şi din păcate are tot mai mulţi adepţi care pe fondul consumului de etnobotanice se iau la bătaie şi se taie. Eu nu am consumat niciodată droguri, lumea ştie ce îmi place mie. Eu iubesc femeile şi sportul, dar niciodată nu am încercat măcar o ţigară de marijuana", a mai spus Radu Mazăre.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite