Constanta: Mazăre nu este interesat să investească în echipa de fotbal Farul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Mazăre nu este interesat să investească în echipa de fotbal Farul
Constanta: Mazăre nu este interesat să investească în echipa de fotbal Farul

Edilul care a fost întrebat şi de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu dacă s-ar putea implica, a răspuns că este o decizie prea grea pe vreme de criză.

Prezent la o conferinţă de presă despre turneul internaţional de fotbal pe plajă 2009 de la hotelul Oxford, primarul Constanţei, Radu Mazăre a fost întrebat cu insistenţă de cei prezenţi despre posibilitatea de a investi în echipa de fotbal Farul.

Edilul a fost chestionat atât de şeful Direcţiei de Sport Constanţa, Elena Frâncu cât şi de preşedintele FRF, Mircea Sandu, dar răspunsul său a fost pentru moment negativ. „Este o decizie extrem de grea şi de importantă mai ales în contextul crizei. Dacă o lua la vale acum vreo doi ani de zile, era mai uşor. Sunt bani mulţi şi eu sunt obişunit ca acolo unde intrăm să facem performanţă, nu putem să intrăm numai să ne bălăcim pe undeva şi să ne râdă televiziunile şi comentatorii“, a declarat edilul.

Investiţia ar fi 15 % din buget

„Pe unde ne-am băgat nasul inclusiv în sport, am făcut performanţă.Trebuie să mai analizăm să mai cumpănim, altfel facem o fuşăreală şi nu-mi place“, a mai precizat edilul. Nici Mircea Sandu nu s-a lăsat cu una cu două şi a încercat să îi arate că autorităţile locale ar trebui să se implice în finanţarea echipei de fotbal.

„Fotbalul este cu impact social deosebit mai ales pentru o comunitate de câteva sute de mii de locuitori. Pe vremuri când veneam la Constanţa erau stadioane pline, din păcate azi de câte ori am văzut meciurile Farului, nu ştiu dacă erau mai mult de o mie de spectatori“, a spus şi Mircea Sandu care a completat că asta ar însemna alocarea cam 10-15 % din buget.

Mutu plăteşte de două ori

Preşedintele FRF, Mircea Sandu a spus că în ce priveşte decizia finală a Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul atacantului român Adrian Mutu şi clubul englez Chelsea care a hotărât ca fotbalistul să plătească 17.173.990 de euro, vestea este destul de gravă.

 „Este o hotărâre definitivă şi nu ştiu dacă în civil această hotărâre poate fi atacată, în orice caz este prima de acest gen şi este periculoasă din punctul meu de vedere. Jucătorii trebuie să fie atenţi şi cum merg pe stradă şi cum se tund, probabil şi cum se îmbracă de acum încolo“, a spus Sandu. El consideră că fotbalistul a plătit de două ori chiar dacă a recunoscut că a consumat droguri. „Noi cât putem încercăm să îl sprijinim“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite