Constanţa: Maternitatea, orfană de doctori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Maternitatea, orfană de doctori
Constanţa: Maternitatea, orfană de doctori

În prezent, cele două secţii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă funcţionează cu autorizaţii sanitare temporare Secţiile de ginecologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa vor fi reorganizate după ce mai mulţi medicii au plecat să lucreze în sistemul privat.

Dintre cele trei secţii care existau până nu demult în cea mai mare unitate medicală din judeţ, au rămas două, odată cu plecarea a aproape zece medici, care au preferat să lucreze în mediul privat. După ani întregi petrecuţi în unitatea medicală de stat, ei şi-au deschis clinici şi spitale particulare, unde pacientele pot beneficia de condiţii sanitare bune, dar la preţuri destul de mari.

Cei care au rămas aşteaptă reorganizarea sectorului din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, activitate care a provocat şi unele tensiuni în rândul angajaţilor. „Există semnale că lucrurile nu funcţionează la parametri optimi şi trebuie să clarificăm lucrurile“, a declarat managerul SCJU Constanţa, dr. Dan Căpăţână.

El a precizat că le-a cerut şefilor de secţie un plan prin care să se stabilească clar circuitele după care vor funcţiona secţiile rămase. „Vineri vom vedea schiţele de organizare şi vom merge şi în secţii să verificăm, pentru a putea întocmi documentele necesare pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare“, a mai spus managerul.

În prezent, acestea funcţionează cu autorizaţii provizorii. Fiecare spaţiu rămas din cea de-a treia secţie desfiinţată odată cu plecarea medicilor va fi folosit astfel ca pacientele să beneficieze în continuare de servicii medicale. Orice altă nemulţumire a cadrelor medicale se află în mâinile şefilor de secţie.

Nu e criză de medici

Conducerea unităţii medicale dă asigurări că specialiştii rămaşi în cele două secţii sunt suficienţi pentru a acoperi necesarul de personal, dar se caută şi soluţii pentru a aduce profituri instituţiei. În urma unei întâlniri avute ieri cu medicii ginecologi, managerul spitalului, dr. Dan Căpăţână, a declarat că s-a ajuns şi la o concluzie. „Aceşti medici au cabinete, dar doresc să îşi aducă pacientele să nască în unitatea noastră medicală. Le putem pune la dispoziţie săli de naştere, dar contra unui preţ“, a precizat directorul spitalului.

Gravidele sunt puse în dificultate
„Toată perioada sarcinii am fost supravegheată de dr. Mohamed Zaher, care nu mai lucrează în Spitalul Judeţean. Aş mai fi avut încredere şi în colegul lui, dr. Ion Cristurean, dar amândoi sunt acum la o clinică privată ale cărei tarife sunt peste puterile mele financiare. Încă nu ştiu ce voi face“, a declarat Felicia, o constănţeancă însărcinată în şapte luni.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite