Constanţa: Maşinile de lux, magnet pentru turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Maşinile de lux, magnet pentru turişti
Constanţa: Maşinile de lux, magnet pentru turişti

Bijuteriile pe patru roţi ale bogaţilor iau ochii turiştilor care ajung în Mamaia.O imagine de vis pentru cei care sunt pasionaţi de maşini şi nu numai. Unii turişti se opresc pentru a se poza cu bolizii de sute de mii de euro.

Expoziţia de maşini de lux ce îţi taie respiraţia atrage ca un magnet turiştii din staţiunea Mamaia. Cei mai mulţi le admiră minute în şir. Zeci de automobile pe care le recunoaştem din reclame, din filme sau de la showroomuri, dar pe care nu visăm să ni le permitem, pot fi admirate în parcările hotelurilor de lux de pe litoral.

Vremea splendidă de la mare a adus pe litoral şi oamenii cu bani. Nu ­şi-au lăsat în garaje maşinile de lux, ci le-au parcat în faţa hotelurilor cu multe stele. Parcarea Hotelului Rex s-a umplut de autoturisme scumpe ce ascund sub capotă sute de cai putere. Oamenii de rând se opresc şi privesc visători la frumuseţile tehnologiei.

Unii dintre ei, mai îndrăzneţi, se şi fotografiază cu ele. Alţii se mulţumesc doar să viseze, până când un paznic al parcării vine şi îi invită „politicos“ să părăsească zona privată. A devenit deja o tradiţie ca parcarea de la Hotelul Rex să se transforme în plin sezon în „expoziţie“ de bolizi de lux.

Maşini de sute de mii de euro

Autoturismele din parcarea Hotelului Rex ajung, în total, la o valoare de câteva milioane de euro. Un model Maserati al cărui motor ascunde 440 de cai putere este una dintre maşinile cele mai admirate de turişti. Urmează Aston Martin, care poate atinge viteza de 250 kilometri pe oră şi costă 231.000 de euro.

Nici modelele Ferrari, Porsche Cayenne, Bentley, Audi R8 sau Audi Q7 nu sunt neglijate de turişti. Cea mai scumpă maşină „expusă“ la Rex este un Bentley de 240.000 de euro şi 560 de cai putere. Unul dintre automobilele Ferrari aparţine afaceristului de origine turcă Muammer Tahir ­Rasitzaimoglu.

Parcări-expoziţie la cinci stele

Maşini de fiţe mai pot fi admirate şi în parcările altor hoteluri de lux, cum ar fi hotelul Vega. În general, hotelurile de cinci stele sunt „dotate“ cu parcări ticsite de autoturisme ce atrag privirile oricui. La Vega, maşinile Audi S8, Ferrari, Porsche Cayenne, Mercedes S 65 AMG, BMW X6 erau ieri doar câteva din bijuteriile pe care turiştii se opreau să le admire.

Modelele Bentley, Ferrari şi Maserati sunt doar câteva dintre bijuteriile pe patru roţi admirate de turişti  Fotografii: Mihai Ciobanu

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite